Artikelnr: 101100

Svartkumminolja Kallpressad&EKO 500ml

315 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 315 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologisk, kallpressad svartkumminolja

Kallpressad svartkumminolja är en olja som utvinns från svartkumminfrön genom en metod där fröna pressas mekaniskt vid låg temperatur. Detta bevarar näringsämnena och de hälsofrämjande egenskaperna hos oljan. Svartkumminolja innehåller olika näringsämnen, inklusive essentiella fettsyror, antioxidanter och vitaminer som kan vara fördelaktiga för hud- och hårvård.

Specifikation

Latinskt namn: sativa nigella
Ingredienser: ekologisk kallpressad olja av svartkummin frö
Ursprung: egypten
Växtdel: frö
Användning: svartkumminolja har en pepprig doft och oljan upplevs som vårdande för hår, hud och naglar och kan användas som bas i krämer och peelings
Förvaring: förvaras mörkt & svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Inom hudvård kan oljan användas på följande sätt:

  1. Fuktgivande: Oljan är känd för sina fuktgivande egenskaper och kan hjälpa till att återfukta torr hud. Applicera den på huden för att mjukgöra och återställa fuktbalansen.
  2. Antioxidant: Den innehåller antioxidanter som kan bidra till att skydda huden mot fria radikaler och därigenom minska åldrande och hjälpa till att bevara hudens elasticitet.
  3. Mot akne: Vissa människor har använt svartkumminolja för dess potentiella antibakteriella egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt för att behandla akne och minska inflammation i huden.
  4. Lindrande egenskaper: Oljan sägs ha lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som kan vara till nytta vid behandling av eksem, klåda eller andra hudirritationer.

Användning inom hårvård:

  1. Hårbottenbehandling: Massera oljan i hårbotten för att möjligtvis främja en hälsosam hårbotten och därigenom minska torrhet och mjäll.
  2. Hårvård: Applicera oljan längs hårets längder för att ge fukt, minska frissighet och ge glans till håret.
  3. Stärkande egenskaper: Svartkumminolja sägs kunna stärka hårstråna och därigenom bidra till att minska håravfall och främja frisk hårtillväxt.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.