Artikelnr: 104104

Neemolja Kallpressad&EKO 500ml

195 kr

Bevaka produkt

Om produkten

OBS: denna olja är trögflytande och kan stelna lite när det är för kallt. Om du vill snabba på processen kan du lägga oljan i ljummet vatten. 

 

Neemolja är känt för sina många fördelaktiga egenskaper för huden, vilket gör den till en populär ingrediens inom naturlig hudvård. Här är några av anledningarna till varför neemolja anses vara bra för huden:

 

Antibakteriella egenskaper: Neemolja innehåller naturliga föreningar som azadirachtin och triterpenoider, vilka har kraftfulla antibakteriella egenskaper. Detta gör neemolja effektiv mot bakterier som kan orsaka hudinfektioner och akne. Det kan också bidra till att förebygga bildandet av nya finnar och blemmor.

 

Antiinflammatoriska egenskaper: Neemolja har antiinflammatoriska egenskaper som kan bidra till att lugna irriterad och inflammerad hud. Det kan vara särskilt fördelaktigt för personer med hudproblem som eksem, psoriasis och rosacea.

 

Fuktgivande: Neemolja är också rik på fettsyror och vitaminer som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden. Det kan hjälpa till att förhindra torrhet och flagning, särskilt under kalla eller torra väderförhållanden.

 

Antioxidantegenskaper: Neemolja är en källa till antioxidanter som bidrar till att bekämpa fria radikaler och skydda huden mot oxidativ stress. Det kan bidra till att förhindra tidigt åldrande och minska synliga tecken på åldrande såsom fina linjer och rynkor.

 

Förbättrar hudens elasticitet: Regelbunden användning av neemolja kan bidra till att förbättra hudens elasticitet och fasthet.

Det kan hjälpa till att minska uppkomsten av slapp hud och förbättra hudens övergripande struktur och ton.

Specifikation

Latinskt namn: Melia Azadirachta
Ingredienser: Ekologisk kallpressad olja av neem
Ursprung: India
Växtdel: Frukt
Användning: Neemolja används vanligtvis för att bekämpa akne och hudinfektioner, minska inflammation samt återfukta och mjukgöra huden. Blanda neemolja med en bärarolja och göra en patchtest innan direkt applicering på huden.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

OBS: denna olja är trögflytande och kan stelna lite när det är för kallt. Om du vill snabba på processen kan du lägga oljan i ljummet vatten. 

Användning

Fuktgivande kroppssmör med neemolja och sheasmör:

Ingredienser:
½ dl sheasmör
1 matsked neemolja
½ tsk jojobaolja (valfritt, för extra fuktgivande egenskaper)
5 droppar eterisk olja för doft (valfritt, t.ex. lavendel, ros, eller sandelträ)

  1. Instruktioner:
    Börja med att smälta sheasmöret försiktigt i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen tills det blir helt flytande. Se till att inte överhettas.
  2. När sheasmöret är smält, ta bort det från värmen och låt det svalna något.
  3. Tillsätt neemolja och jojobaolja i det smälta sheasmöret och blanda väl.
  4. Om du vill ha en doftad kroppssmör, tillsätt några droppar av din valda eteriska olja och blanda väl.
  5. Häll den resulterande blandningen i en ren glasburk eller annan behållare med lock.
  6. Låt kroppssmöret stelna i rumstemperatur eller placera det i kylskåpet för att snabba på processen.
  7. När kroppssmöret har stelnat till en fast konsistens är det redo att användas. Applicera en liten mängd på huden och massera in tills det absorberas helt.

Detta fuktgivande kroppssmör kombinerar de närande egenskaperna hos sheasmör och neemolja för att ge djup återfuktning och näring till huden. Jojobaolja kan ytterligare förbättra hudens fuktighet och mjukhet.

 

Lavendel, ros eller sandelträ eterisk olja kan användas för att ge en trevlig doft och ytterligare fördelar för huden. Förvara kroppssmöret i en sval, mörk plats för att förlänga dess hållbarhet.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.