Artikelnr: 104106

Moringaolja Kallpressad&EKO 500ml

695 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 695 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Moringaolja är en växtbaserad olja som utvinns från fröna av moringaträdet, även känt som ”Mirakelträdet” eller Moringa oleifera. Det är känt för sina många hälso- och skönhetsfördelar och har använts traditionellt inom olika kulturer för sina medicinska egenskaper.

 

  1. Fuktgivande egenskaper: Oljan är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror som hjälper till att återfukta och nära huden. Den tränger lätt in i huden utan att lämna en fet känsla efter sig.
  2. Antioxidantaktivitet: Moringaolja innehåller höga nivåer av antioxidanter, såsom vitamin E, C och A, som hjälper till att bekämpa fria radikaler och förebygga åldrande av huden. Detta kan bidra till att minska synliga tecken på åldrande, såsom fina linjer och rynkor.
  3. Antiinflammatoriska egenskaper: oljan har naturliga antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna irriterad hud och minska rodnad och svullnad. Det kan vara särskilt fördelaktigt för personer med känslig eller aknebenägen hud.
  4. Renande och rengörande: Moringaolja har även rengörande egenskaper och kan användas för att avlägsna smuts, olja och föroreningar från huden. Det kan hjälpa till att hålla porerna rena och minska risken för utbrott.
Specifikation

Latinskt namn: Moringa Oleifera
Ingredienser: Ekologisk kallpressad olja av moringa
Ursprung: Kenya
Växtdel: Frö
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

Förpackning: Plastflaska

 

Användning

Moringaolja är en mångsidig olja som kan användas på olika sätt för att dra nytta av dess många hälso- och skönhetsfördelar. Här är några sätt att använda den:

 

  1. Ansiktsolja: Applicera några droppar oljanpå ren hud som en återfuktande ansiktsolja. Massera försiktigt in oljan med cirkulära rörelser tills den absorberas helt. Moringaolja kan hjälpa till att återfukta huden, minska fina linjer och rynkor samt ge en strålande lyster.
  2. Kroppsolja: Efter duschen, när huden fortfarande är lite fuktig, massera moringaolja över hela kroppen. Det hjälper till att låsa in fukten och håller huden mjuk och smidig. Moringaolja kan också användas för att behandla torra fläckar på kroppen, som armbågar, knän och hälar.
  3. Hårbehandling: Applicera oljan på håret som en intensiv behandling för att återfukta och stärka håret. Massera oljan i hårbotten och längderna och låt den verka i minst 30 minuter eller över natten innan du tvättar håret som vanligt. Moringaolja kan hjälpa till att motverka torrt och skadat hår samt ge glans och spänst.
  4. Nagelvård: Massera några droppar moringaolja på naglarna och nagelbanden för att återfukta och stärka dem. Det kan bidra till att förebygga spröda naglar och torra nagelband.
  5. Massageolja: Blanda moringaolja med några droppar av din favorit eterisk olja för att skapa en naturlig massageolja. Använd den för att mjuka upp och återfukta huden under en avslappnande massage.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.