Groddning

29 artiklar

Det magiska groddfröet; från böngrodd till alfalfafrön

Groddar är fantastiska på det sättet att de är en växt som ännu inte har börjat ”leva” och bara väntar på att få en boost för att utvecklas och bjuda oss på härliga näringsämnen som gömmer sig inom den lilla kärnan. Näringsämnena i groddar är lättare för kroppen att ta upp eftersom de inte är låsta i en ”död” kärna, som i nötter och frön. Testa att grodda med GEOs ekologiska böngroddar, proteinrika broccoligroddar eller goda alfalfafrön!

Hur groddar man?

  1. Skölj i kallt vatten
  2. Blötlägg i 8-12h (helst över natten)
  3. Sprid ut i önskad behållare
  4. Om du groddar med ställning: Lägg över bomullsduk/plastfolie, detta behövs inte för burk
  5. Skölj 1-2ggr om dagen till dess att groddana har växt och rötterna har en längd av 1-2cm vilket tar omkring 2-6 dagar beroende på sort. Sedan är groddarna redo för skörd!