Artikelnr: 451048

Bockhornsklöverfrö EKO 1kg

219 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiskt Bockhornsklöverfrö

 

Specifikation

Bockhornsklöverfrö1kg

Ursprung: Italien
Ingredienser: ekologiska bockhornsklöverfrö för groddning
Groddtid: 3-5 dagar
Dosering: 70g i GEO glasburk
Allergener: kan innehålla spår av Gluten,soja och senap
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Vad är Bockhornsklöverfrö 1kg ?

Bockhornsklöverfrön (Trigonella foenum-graecum) är frön från växten bockhornsklöver. Bockhornsklöver är en ört som tillhör ärtväxtfamiljen och är känd för sina små, aromatiska frön som används i både matlagning och traditionell medicin. Dessa frön är ofta triangelformade och har en karakteristisk smak och doft.

Bockhornsklöverfrön är en vanlig ingrediens i många kryddblandningar och används i en mängd olika maträtter runt om i världen. De har en något bitter smak och en doft som påminner om lönnsirap eller karamell. Fröna kan användas hela eller malas till ett kryddigt pulver.

 

Att grodda bockhornsklöverfrön är en enkel process. Här är stegen för att grodda bockhornsklöverfrön:

 

Ingredienser och utrustning:

 • Bockhornsklöverfrö 1kg
 • En glas- eller plastbehållare för groddning (groddburk eller en skål med ett lock)
 • Vatten

Steg för att grodda bockhornsklöverfrön:

 1. Förbered fröna: Mät ut den önskade mängden bockhornsklöverfrön. Du kan använda ungefär 2 till 3 matskedar frön åt gången.
 2. Skölj fröna: Placera fröna i din groddburk eller skål och skölj dem noggrant under rinnande vatten för att ta bort eventuell smuts eller orenheter.
 3. Blöt fröna: Täck fröna med tillräckligt med vatten i din behållare. Låt dem blötläggas i vattnet i ca 8-12 timmar. Detta är den första blötläggningsfasen.
 4. Dränera: Efter blötläggningen, dränera vattnet från fröna genom att vända på behållaren och låta överflödigt vatten rinna ut.
 5. Skölj och dränera: Skölj och dränera fröna en eller två gånger om dagen under de kommande 3-5 dagarna. Använd kallt vatten vid varje sköljning.
 6. Håll fröna fuktiga: Se till att fröna alltid är fuktiga men inte vattniga under groddningsprocessen. Det är viktigt att de inte torkar ut.
 7. Groddar bildas: Efter 3-5 dagar börjar du se små groddar bildas. Groddarna är klara för skörd när de har nått önskad längd, vanligtvis 2-5 centimeter.
 8. Skörd: När groddarna har nått rätt längd, skördar du dem genom att klippa eller dra bort dem från de återstående fröskalen. Groddarna är nu redo att användas i matlagning eller som en smakrik och näringsrik tillsats till dina rätter.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.