Artikelnr: 451046

Alfalfafrö EKO 1kg

219 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 219 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Alfalfafrön 1kg!

Alfalfafrön är frön som kommer från alfalfa (Medicago sativa), en örtväxt som är känd för sina små gröna blad och spirande förmåga. Att grodda alfalfafrön innebär att man odlar små alfalfaspiror för att använda dem som ett näringsrikt och dekorativt tillskott till måltider. Alfalfaspiror har en mild smak och är populära att använda i sallader, smörgåsar, wraps och andra rätter. De ger en krispig textur och en subtil smak som kan komplettera en mängd olika rätter.

Specifikation

Alfalfafrö 1kg

Ursprung: Italien
Ingredienser: ekologiska alfalfafrön för groddning
Groddtid: 4-6 dagar
Dosering: 40g i GEO glasburk
Allergener: kan innehålla spår av Gluten, soja och senap
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Att grodda alfalfafrön för att använda dem på mackor eller som en dekorativ topping är en enkel process. Här är stegen för att göra det:

Material du behöver:

 1. Alfalfafrö 1kg
 2. En groddburk eller en behållare med dräneringshål
 3. En trådsikt eller ett liknande verktyg för att skölja groddarna
 4. Vatten

Steg:

 1. Blöt fröna: Blöt alfalfafröna i vatten i 8-12 timmar eller över natten för att hjälpa dem att svälla.
 2. Förbered din groddburk: Placera de blötlagda alfalfafröna i en groddburk eller en annan behållare med dräneringshål. Se till att de är jämnt fördelade över botten.
 3. Skölj fröna: Skölj alfalfafröna noggrant med vatten och låt överskottsvattnet rinna av.
 4. Dränering: Säkerställ att behållaren har möjlighet att dränera överskottsvatten. Du kan placera den med hålen nedåt i en lutande ställning för bättre dränering.
 5. Grodda: Placera din groddburk eller behållare på en ljus plats, undvik direkt solljus. Skölj alfalfafröna med vatten två gånger om dagen och se till att de hålls fuktiga.
 6. Skörda: Efter några dagar, när alfalfagroddarna är cirka 5-7 cm långa, är de redo att skördas. Klipp försiktigt av dem vid basen.

När du har skördat alfalfagroddarna, kan du använda dem på olika sätt i dina rätter. Här är några sätt att använda de färska alfalfagroddarna:

 1. Topping för mackor och smörgåsar: Alfalfagroddar är utmärkta som en krispig och smakfull topping för mackor och smörgåsar. De ger textur och en mild smak till dina sandwichar.
 2. Salladstopping: Använd alfalfagroddar som en dekorativ och smakfull topping för sallader. De ger en krispig kontrast till grönsakerna och fyller ut salladen.
 3. Smörgåspålägg: Alfalfagroddar kan vara ett smakfullt pålägg för smörgåsar, bagels eller croissanter.
 4. Wraps och rullar: Använd alfalfagroddar som en ingrediens i wraps eller rullar. De ger en krispig och fräsch fyllning.
 5. Sopptopping: Strö alfalfagroddar över din soppa för att ge en extra textur och smak.
 6. Ägg- och potatisrätter: Lägg alfalfagroddar som en smakfull ingrediens i äggrätter som omeletter och äggröra. De kan också vara en fin dekoration för potatisrätter.
 7. Förrättdekoration: Använd alfalfagroddar som dekorativa inslag på förrätter eller aptitretare.

Alfalfagroddar är krispiga och lätta att äta, och de kompletterar olika rätter med sin milda smak och textur. De kan användas som en smakfull dekoration eller en texturförbättring i en mängd olika maträtter.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.