Artikelnr: 451045

Broccolifrö EKO 1kg

499 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiska broccolifrön

 

Broccolifrön kommer från broccoliplantan. Vi kan grodda broccolifrön för att skapa små broccolispiror eller så kallade ”broccoli microgreens”.

 

Användning

Dessa frön är enkla att odla hemma och kan användas som en ingrediens i sallader, smörgåsar, smoothies och andra rätter. Denna grönsak ger variation i kosten och kan vara en trevlig tillsats till måltider.

 

 

Specifikation

Broccolifrö EKO 1kg

Ursprung: Italien
Ingredienser: ekologiska broccolifrön för groddning
Groddtid: 4-6 dagar
Dosering: 30g i GEO glasburk
Allergener: kan innehålla spår av Gluten, soja och senap
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Hur kan man använda broccolifrön?

 

Du kan använda de som en hälsosam och smakfull topping på mackor, sallader, wraps, omeletter och andra rätter för att lägga till en fräsch och krispig smak. De kan också användas som ett dekorativt element för att förhöja presentationen av dina måltider.

 

Groddningsprocessen för dessa frön är enkel.

 

Hur groddar man Broccolifrön?

  1. Broccolifrön 1kg
  2. En groddburk eller ett annat kärl som är lämpligt för groddning.
  3. En trådsikt eller ett liknande verktyg för att skölja groddarna.
  4. Vatten

Steg:

  1. Blötläggning: lämna fröna i vatten i några timmar eller över natten. Detta hjälper dem att svälla och förbättrar processen.
  2. Lägg de blötlagda broccolifröna i din groddburk eller kärl. Sprid dem jämnt över botten.
  3. Skölj fröna: Skölj fröna noggrant med vatten och häll bort överskottsvattnet.
  4. Dränering: Se till att det finns ett sätt för överflödigt vatten att dräneras ur kärlen. Detta kan uppnås genom att vända kärlen upp och ner eller använda ett kärl med små hål i botten.
  5. Placera kärlen i en ljus plats, men undvik direkt solljus. Håll fröna fuktiga genom att skölja dem med vatten två gånger om dagen.
  6. Skörd: Efter några dagar, när broccolispirorna har nått önskad längd (vanligtvis 5-7 cm), kan du skörda dem genom att klippa dem av vid basen. Skölj dem sedan noggrant för att ta bort eventuell jord eller rester.

Broccolispiror som du har groddat på detta sätt kan användas som en hälsosam och smakfull topping på mackor, sallader, wraps eller andra rätter. De ger en fräsch och krispig smak till dina måltider.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.