Om produkten
Ekologisk och rå hampaolja från första pressningen
Kallpressas på andra sidan Österjön!
I Litauen både odlas och pressas hampafröna. Fröna, som enbart kommer från kontrollerade ekologiska odlingar av industrihampa (fri från THC), rensas först mekaniskt för att avlägsna alla andra frön, växtdelar och liknande. Sedan torkas de, på en temperatur som aldrig övergår 40°C. Innan själva pressningen till sist kan börja så testas varje omgång för bakterier, tungmetaller och växtgifter.
Man genomför bara en enda jungfru/virgin-pressning av hampamassan. Denna sker i en kyld kontrollerad miljö under 40°C för att säkerställa att alla känsliga fetter bevaras intakta. Efter detta får oljan stå i mörka behållare 2-4 dagar för en naturlig stratifiering, där grumligheter kan falla till botten och separeras från den klara oljan.
Vår hampaolja är riktigt god!
Den delikata och subtila, nötiga smaken i denna olja gör att den passar perfekt till många olika rätter såsom gröna sallader, fruktsallader, pasta, ris och grillade grönsaker. Mycket annan hampaolja tenderar att smaka bittert och lite härsket men den ömsinta utvinningsprocessen och buteljeringen av denna produkt gör oljan fantastisk god och helt utan bitter smak.
Oljan är buteljerad i en mörk glasflaska, som utestänger allt ljus som kan påverka oljans smak och kvalitet. Bör konsumeras 6 månader efter öppnandet och förvaras helst i kyl.