Hampaolja RB kallpressad raw&eko 250ml

Artikel nr: 302202
EAN: 7340104502264
89 kr

Ekologisk och rå hampaolja från första pressningen 

 

Kallpressas på andra sidan Österjön!


I Litauen både odlas och pressas hampafröna. Fröna, som enbart kommer från kontrollerade ekologiska odlingar av industrihampa (fri från THC), rensas först mekaniskt för att avlägsna alla andra frön, växtdelar och liknande. Sedan torkas de, på en temperatur som aldrig övergår 40°C. Innan själva pressningen till sist kan börja så testas varje omgång för bakterier, tungmetaller och växtgifter.

 

Man genomför bara en enda jungfru/virgin-pressning av hampamassan. Denna sker i en kyld kontrollerad miljö under 40°C för att säkerställa att alla känsliga fetter bevaras intakta. Efter detta får oljan stå i mörka behållare 2-4 dagar för en naturlig stratifiering, där grumligheter kan falla till botten och separeras från den klara oljan.

 

Vår hampaolja är riktigt god!
Den delikata och subtila, nötiga smaken i denna olja gör att den passar perfekt till många olika rätter såsom gröna sallader, fruktsallader, pasta, ris och grillade grönsaker. Mycket annan hampaolja tenderar att smaka bittert och lite härsket men den ömsinta utvinningsprocessen och buteljeringen av denna produkt gör oljan fantastisk god och helt utan bitter smak.

 

Oljan är buteljerad i en mörk glasflaska, som utestänger allt ljus som kan påverka oljans smak och kvalitet. Bör konsumeras 6 månader efter öppnandet och förvaras helst i kyl.

Latinskt namn: Cannabis sativa
Innehåll: Ekologisk kallpressad hampaolja
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Baltikum
Förvaring: I kylskåp

Näringsvärde per 100 g
Energi 3699 kJ/900 kcal
Fett 99,97 g
– varav mättat 10,7 g
Kolhydrater 0 g
-varav sockerarter 0 g
Protein 0 g
Fiber 0 g
Salt 0 mg

Rekommenderad dosering: 2 msk/dag

 

Den delikata och subtila, nötiga smaken i denna olja gör att den passar perfekt till många olika rätter såsom gröna sallader, fruktsallader, pasta, ris och grillade grönsaker.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.