Ekologiska solrosfrön med flera tillagningssätt
- Ekologiskt, glutenfritt, veganskt
- Solrosfrön kan rostas, ätas som de är eller groddas, med olika smak
Vad är solrosfrön?
Solrosfröna är frukten från solrosen, som bildas inne i blommans mitt. Innanför ett randigt skal finns det egentliga fröet, som vi äter. De allra flesta sorters solrosor har sitt ursprung i Nordamerika. Solrosorna kan bli riktigt långa, runt 3 meter. Men den längsta i världen som man uppmätt var över 9 meter!
Innehåll: Skalade solrosfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Bulgarien
Latinskt namn: Helianthus annuus
Ursprung: Bulgarien.
Vikt: 500 g
Ingredienser: ekologiska solrosfrön
Allergener: inga
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt.
Återvinning: påsen sorteras som plast
Hur använder jag solrosfrön?
Vi tycker om att ha dem direkt i en sallad för att göra denna lite mer matig och mättande. Men fröna kan även blandas ned i yoghurt, i gröt, i bröd och liknande. De går bra att rosta i mat eller som snacks med lite salt. Du kan också blötlägga och grodda solrosfrön, och blanda groddade frön i maten, eller låta dem växa och få supernyttiga solrosskott!