Solroskärnor Hela EU RB RAW&EKO 500g

Artikel nr: 303406
EAN: 7340051809690
39 kr

Ekologiska solrosfrön med flera tillagningssätt

 

  • Ekologiskt, glutenfritt, veganskt
  • Solrosfrön kan rostas, ätas som de är eller groddas, med olika smak

 

Vad är solrosfrön?

 

Solrosfröna är frukten från solrosen, som bildas inne i blommans mitt. Innanför ett randigt skal finns det egentliga fröet, som vi äter. De allra flesta sorters solrosor har sitt ursprung i Nordamerika. Solrosorna kan bli riktigt långa, runt 3 meter. Men den längsta i världen som man uppmätt var över 9 meter!

Innehåll: Skalade solrosfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Bulgarien

 

Latinskt namn: Helianthus annuus
Ursprung: Bulgarien.
Vikt: 500 g
Ingredienser: ekologiska solrosfrön
Allergener: inga
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt.
Återvinning: påsen sorteras som plast

Hur använder jag solrosfrön?

 

Vi tycker om att ha dem direkt i en sallad för att göra denna lite mer matig och mättande. Men fröna kan även blandas ned i yoghurt, i gröt, i bröd och liknande. De går bra att rosta i mat eller som snacks med lite salt. Du kan också blötlägga och grodda solrosfrön, och blanda groddade frön i maten, eller låta dem växa och få supernyttiga solrosskott!

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.