Artikelnr: 101125

Pumpafrön RB eko 500g

89 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Allmänt om pumpan

 

Inför Halloween varje år fylls butikerna av pumpor i alla storlekar och på restauranger står plötsligt pumpasoppa på menyn. Sedan faller pumporna i glömska igen och det är egentligen synd, eftersom pumpakärnor är så gott. Pumporna, där fröna sitter, kommer ursprungligen från Amerika och finns i tre arter inom familjen gurkväxter. I Sverige odlas ofta de avlånga pumporna som kallas syltpumpa.

 

Ordet pumpa kommer från grekiskan och betyder ″stor melon″. Pumpan är faktiskt släkt med både melonen och gurkan och den har odlats så tidigt som 8500 f. Kr och använts lika länge i matlagningen. Alla pumpor har en söt smak och den används oftast till soppa, i pajer, grytor och puréer.

Specifikation

Innehåll: Pumpakärnor (Cucurbita pepo).
Raw food-kvalitet:
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Kina

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 2375kJ/573 kcal
Fett: 45,9 g
- varav mättat fett: 8 g
Kolhydrater: 2 g
- varav sockerarter: 1,6 g
Fiber: 6,2 g
Protein: 34,9 g
Salt: 50 mg

 

Användning

Hur använder jag pumpafrön?

 

Pumpakärnor smakar milt och de kan användas i matlagning, tex. i kött, bröd, sallader, müsli, eller ätas som snacks och röras ner i choklad. Inte helt rått, i och för sig, men prova gärna att rosta pumpafröna i en teflonpanna med lite olja och ha som tilltugg.

 

Men det går även lika bra att blötlägga dom och sedan torka i torkugn med lite spiskummin, lime, koriander och tamari. Lika gott året om som till Halloween för alla pumpafantaster!

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.