Artikelnr: 1620x5

Pumpakärnor Österrike Rostade&Saltade EKO 5kg

1.240 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 1.240 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Allmänt om pumpan

 

Inför Halloween varje år fylls butikerna av pumpor i alla storlekar och på restauranger står plötsligt pumpasoppa på menyn. Sedan faller pumporna i glömska igen och det är egentligen synd, eftersom pumpakärnor är så nyttiga. Pumporna, där fröna sitter, kommer ursprungligen från Amerika och finns i tre arter inom familjen gurkväxter. I Sverige odlas ofta de avlånga pumporna som kallas syltpumpa.

 

Ordet pumpa kommer från grekiskan och betyder ″stor melon″. Pumpan är faktiskt släkt med både melonen och gurkan och den har odlats så tidigt som 8500 f. Kr och använts lika länge i matlagningen. Alla pumpor har en söt smak och den används oftast till soppa, i pajer, grytor och puréer.

 

Specifikation

Innehåll: Pumpakärnor (Cucurbita pepo).
Raw food-kvalitet:
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Österrike


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde2375 kJ/573 kcal
Kolhydrater2,0 g
sockerarter1,6 g
Protein34,9 g
Fett45,9 g
Kostfiber6,2 g
Salt1,3 g
Användning

Hur använder jag pumpafrön?

 

Pumpakärnor har en god och nötig smak som gör dem lämpade för både bak och mat. Rostade pumpakärnor är ett bra alternativ till chips och annat salt snacks, eftersom kärnorna innehåller färre kolhydrater, inte är friterade och dessutom innehåller nyttiga vitaminer och mineraler. Du kan också använda dem som tillbehör till en soppa eller i en sallad.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Andra handlade även

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.