Psyllium Husk EKO 5kg

Artikel nr: 1316x5
EAN: 7340051812430
1.355 kr

Vikt 5kg

 

PSYLLIUM

 

Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. De används på många håll vid magproblem eftersom de drar till sig vatten och skapar fast massa. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.

Innehåll: psylliumfröskal
Ekocertifiering: Ja, ekologisk
Ursprung: Indien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi  138 kJ/33 kcal
Fett  0 g
– varav mättat  0 g
Kolhydrater  0 g
-varav sockerarter 0 g
Protein 0 g
Fiber  67 g
Salt  67 mg
Järn   12 mg, 86% av RI

ANVÄNDNING

 

Psylliumskal använder du när du vill få något i köket att hålla samman bättre, exempelvis vid tillagning av gluten- och äggfria pannkakor, bröd eller kex. Var försiktig vid doseringen, och låt psylliumfröskalen få svälla i tio minuter för att se hur mycket du behöver, innan du häller på mer. Med en nypa psyllium kan du reda en sås utan att använda mjöl eller liknande.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.