Artikelnr: 1316x5

Psyllium Husk EKO 5kg

1.355 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 1.355 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vikt 5kg

 

PSYLLIUM HUSK

 

Psylliumfröskal, eller psyllium husk får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. De används på många håll vid magproblem eftersom de drar till sig vatten och skapar fast massa. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.

Specifikation

Innehåll: psylliumfröskal
Ekocertifiering: Ja, ekologisk
Ursprung: Indien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi  853 kJ/204 kcal
Fett  1,05 g
- varav mättat  0 g
Kolhydrater  3,56 g
-varav sockerarter 0 g
Protein 2,98 g
Fiber  85 g
Salt  0,00 mg

Användning

ANVÄNDNING

 

Psylliumskal använder du när du vill få något i köket att hålla samman bättre, exempelvis vid tillagning av gluten- och äggfria pannkakor, bröd eller kex. Var försiktig vid doseringen, och låt psylliumfröskalen få svälla i tio minuter för att se hur mycket du behöver, innan du häller på mer. Med en nypa psyllium kan du reda en sås utan att använda mjöl eller liknande.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Andra handlade även

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.