Pumpakärnor Stora Österrike EKO 5kg

Artikel nr: 1345x5
EAN: 7340051810481
1.010 kr

Vikt 5kg

 

Ekologiska pumpafrön

 

Dessa premium pumpafrön kommer från Österrike!

 

Allmänt om pumpan

Inför Halloween varje år fylls butikerna av pumpor i alla storlekar och på restauranger står plötsligt pumpasoppa på menyn. Pumporna, där fröna sitter, kommer ursprungligen från Amerika och finns i tre arter inom familjen gurkväxter. I Sverige odlas ofta de avlånga pumporna som kallas syltpumpa. Alla pumpor har en söt smak och den används oftast till soppa, i pajer, grytor och puréer.

 

Innehåll: Pumpakärnor (Cucurbita pepo).
Raw food-kvalitet:
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Österrike


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde 2375 kJ/573 kcal
Fett 45,9 g
– varav mättat 8 g
Kolhydrater 2 g
-varav sockerarter 1,6 g
protein 34,9 g
fibrer 6,2 g
salt 50 mg

Hur använder jag pumpafrön?

 

Pumpakärnor smakar milt och de kan användas i matlagning, tex. i kött, bröd, sallader, müsli, eller ätas som snacks och röras ner i choklad. Inte helt rått, i och för sig, men prova gärna att rosta pumpafröna i en teflonpanna med lite olja och ha som tilltugg.

Men det går även lika bra att blötlägga dom och sedan torka i torkugn med lite spiskummin, lime, koriander och tamari. Lika gott året om som till Halloween för alla pumpafantaster!

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.