Ekologiska pumpafrön
Dessa premium pumpafrön kommer från Österrike!
Allmänt om pumpan
Inför Halloween varje år fylls butikerna av pumpor i alla storlekar och på restauranger står plötsligt pumpasoppa på menyn. Pumporna, där fröna sitter, kommer ursprungligen från Amerika och finns i tre arter inom familjen gurkväxter. I Sverige odlas ofta de avlånga pumporna som kallas syltpumpa. Alla pumpor har en söt smak och den används oftast till soppa, i pajer, grytor och puréer.
Innehåll: Pumpakärnor (Cucurbita pepo).
Raw food-kvalitet:
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Österrike
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde |
2375 kJ/573 kcal |
Fett |
45,9 g |
– varav mättat |
8 g |
Kolhydrater |
2 g |
-varav sockerarter |
1,6 g |
protein |
34,9 g |
fibrer |
6,2 g |
salt |
50 mg |
Hur använder jag pumpafrön?
Pumpakärnor smakar milt och de kan användas i matlagning, tex. i kött, bröd, sallader, müsli, eller ätas som snacks och röras ner i choklad. Inte helt rått, i och för sig, men prova gärna att rosta pumpafröna i en teflonpanna med lite olja och ha som tilltugg.
Men det går även lika bra att blötlägga dom och sedan torka i torkugn med lite spiskummin, lime, koriander och tamari. Lika gott året om som till Halloween för alla pumpafantaster!