Mother Earth Big Pack

Hampafrö Oskalade RAW&EKO 5kg

Artikel nr: 1300x5
EAN: 7340051811051
550 kr

Vikt 5kg

 

Hampa växer överallt på planeten. Det är ofta naturligt ekologiskt eftersom det normalt sett inte behöver gödningsmedel, växtgifter eller dylikt.

Skalade hampafrön kan så klart ätas precis som de är, men de kan också finfördelas eller groddas. Groddarna kan sedan torkas och malas till mjöl.

Hampafrö används även mycket i djurfoder, och trots att fröna blivit jättepopulära bland människor, så går den största delen av de frön som odlas till produktion av mat för djur.

Hampa – nyttig växt som trivs över hela planeten.

Hampafrön = Eko

Hampafrön är naturligt ekologiska eftersom hampa inte behöver några som helst gödningsmedel eller dylikt. Människor har använt sig av hampa sedan minst stenåldern både som föda och i textila syften. Hampafrön är populära ur ett hälsokostperspektiv eftersom de har ett bra och balanserat innehåll av fettsyror (omega-3 och omega-6), aminosyror och mineraler.

Hampafröoljan innehåller 80% essentiellla fettsyror (EFAs), linoleumsyra (LA, 50-70%), alphalinoleumsyra acid (ALA, 15-25%) och gammalinoleumsyra (GLA, 1-6%). Balansen fettsyrorna emellan täcker våra behov av EFAs på ett väldigt bra sätt.

Hampa är perfekt att köpa för de med lågt EFA-intag, för atleter och för de av oss som vill bli grymt snygga för hampaolja är otroligt närande för hud och hår. Skalade hampafrön brukar vi strö på lite allt möjligt, sallader, grytor, etc. Hampafröolja blandar vi med pumpakärnolja och linfröolja och använder alltid denna blandning som bas för dressingar o.s.v.

Recept på hampamjölk

(1 liter)

4 msk skalade hampafrön eller blötlagda oskalade hampafrön,
1 liter vatten,
1 banana,
1 tsk vanilj

Kör ingredienserna i mixer. Om du använt oskalade hampafrön (vårt val), häl mjölken i nötpåse och sila bort skalen. Om du vill kan du sedan tillsätta följande supermat: 1 msk maca eller 1 msk acai, 1 tsk Ashwaganda. Mixa igen. Mmmm…

Eller så kan man göra det med en juicer. För att få reda på hur, se på filmen under ”Mer Information”.

Om att göra hampamjölk i en green star elite:

Innehåll: Oskalade hampafrön (Cannabis sativa).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, ÖKO (EU-certifierat)
Ursprung: Litauen  

Näringsvärde per 100 g:

Energivärde2142 kJ/512 kcal
Protein34,4 g
Fett31,7 g
Kolhydrater34,4 g
Kostfiber13 g

*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)