Råvarubutiken

Linfrö EU RB RAW&EKO 500g

Artikel nr: 303405
EAN: 7340051809867
39 kr

Linfrön är perfekta att blanda i müsli, smoothies och bröd, men man bör äta dem i lagom mängder.

 

Används det bland annat i müsli och bakning. Vid kallpressning till matolja får man en olja som rekommenderas att blandas med andra oljor på grund av smaken. Vid överdosering är linfrö giftigt.

Linfrön är ett små platta frön rika på fibrer och omega-3. De är perfekta att blanda i müsli, smoothies och bröd samt har positiv inverkan på mage och tarm. Men man bör äta dem i lagom mängder.

Används det bland annat i müsli och bakning. Vid kallpressning till matolja får man en olja som rekommenderas att blandas med andra oljor på grund av smaken. Vid överdosering är linfrö giftigt.

Innehåll: Skalade solrosfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: EU

RAWKNÄCKE

(1 stor plåt eller 2 mindre)
5 dl vatten, 1 dl äpplecidervinäger,
4 dl linfrön, 1 dl solroskärnor,
1 dl hampafrön, 2 tsk salt,
1/2 dl chiafrön, 1 msk grönsaksbuljong,
2 dl pumpakärnor

Blanda alla ingredienser så att alla fröerna blandas jämnt. Låt smeten stå i minst sju timmar. Blanda smeten igen. Bred ut den på ett bakplåtspapper. Gör knäckepröden lagom tunna, cirka 0,6-0,8 cm. Grädda i ugnen vid 40-50 grader. Låt knäckebröden vara inne i cirka 10 timmar och vänd sedan
på dem. Klart!