Ekologiska Linfrön
Linfrön är ett små platta frön rika på fibrer och omega-3. De är perfekta att blanda i müsli, smoothies och bröd samt har positiv inverkan på mage och tarm. Men man bör äta dem i lagom mängder.
Används det bland annat i müsli och bakning. Vid kallpressning till matolja får man en olja som rekommenderas att blandas med andra oljor på grund av smaken. Vid överdosering är linfrö giftigt.
Innehåll: ekologiska linfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Österrike
Näringsvärde per 100 g
Energi 2433kJ/587 kcal
Fett 36,5 g
– varav mättat 3,6 g
Kolhydrater 7,7 g
-varav sockerarter 1,2 g
Protein 22 g
Salt 30 mg
RAWKNÄCKE
(1 stor plåt eller 2 mindre)
5 dl vatten, 1 dl äpplecidervinäger,
4 dl linfrön, 1 dl solroskärnor,
1 dl hampafrön, 2 tsk salt,
1/2 dl chiafrön, 1 msk grönsaksbuljong,
2 dl pumpakärnor
Blanda alla ingredienser så att alla fröerna blandas jämnt. Låt smeten stå i minst sju timmar. Blanda smeten igen. Bred ut den på ett bakplåtspapper. Gör knäckepröden lagom tunna, cirka 0,6-0,8 cm. Grädda i ugnen vid 40-50 grader. Låt knäckebröden vara inne i cirka 10 timmar och vänd sedan
på dem. Klart!