Artikelnr: 451047

Mungbönor EKO 1kg

219 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten
Mungbönor för groddning 1kg!Mungbönor är små gröna bönor som tillhör ärtväxterna. De används ofta i asiatisk matlagning och är populära för groddning. Att grodda mungbönor innebär att man odlar små mungbönegroddar från mungbönskott. Mungbönegroddar är krispiga och används i en mängd olika rätter för att ge textur och smak. De är ett mångsidigt och smakfullt tillskott till måltider och kan användas i sallader, soppor, wokrätter och wraps.
Specifikation
Mungbönor 1kgUrsprung: Italien Ingredienser: ekologiska mungbönor för groddning Groddtid: 3-4 dagar Dosering: 90g i GEO glasburk Allergener: kan innehålla spår av Gluten, soja och senap Bäst före: se etiketten Förvaring: svalt och torrt Återvinning: påsen sorteras som plast
Användning

Att grodda Mungbönor 1kg för att använda dem som en dekorativ och smakfull topping på mackor är en enkel process. Här är stegen för att göra det:

Material du behöver:

 1. Mungbönor 1kg
 2. En groddburk eller en behållare med dräneringshål
 3. En trådsikt eller ett liknande verktyg för att skölja groddarna
 4. Vatten

Steg:

 1. Blöt mungbönorna: Blöt mungbönorna i vatten i 8-12 timmar eller över natten för att hjälpa dem att svälla.
 2. Förbered din groddburk: Placera de blötlagda mungbönorna i en groddburk eller en annan behållare med dräneringshål. Se till att de är jämnt fördelade över botten.
 3. Skölj mungbönorna: Skölj mungbönorna noggrant med vatten och låt överskottsvattnet rinna av.
 4. Dränering: Säkerställ att behållaren har möjlighet att dränera överskottsvatten. Du kan placera den med hålen nedåt i en lutande ställning för bättre dränering.
 5. Grodda: Placera din groddburk eller behållare på en ljus plats, undvik direkt solljus. Skölj mungbönorna med vatten två gånger om dagen och se till att de hålls fuktiga.
 6. Skörda: Efter några dagar, när mungbönegroddarna är cirka 2-5 cm långa, är de redo att skördas. Klipp försiktigt av dem vid basen.

När du har skördat mungbönegroddarna, kan du använda dem på olika sätt i dina rätter. Här är några sätt att använda de färska mungbönegroddarna:

 1. Topping för mackor och smörgåsar: Mungbönegroddar är utmärkta som en krispig och smakfull topping för mackor och smörgåsar. De ger textur och en frisk smak till dina sandwichar.
 2. Salladstopping: Använd mungbönegroddar som en dekorativ och smakfull topping för sallader. De ger en krispig kontrast till grönsakerna och fyller ut salladen.
 3. Wokrätter: Mungbönegroddar är en populär ingrediens i asiatiska wokrätter. Tillsätt dem mot slutet av tillagningen för att bevara deras krispighet.
 4. Sopptopping: Strö mungbönegroddar över din soppa, speciellt asiatiska nudelsoppor, för att ge en extra textur och smak.

 

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.