Artikelnr: 101201

Pekannötter Premium RAW&EKO 200g

119 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 119 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Mums med pekannötter!

 

Pekanhickoryträdet, som ger oss de feta och goda pekannötterna, har sitt ursprung i södra USA och är släkt med valnötsträdet, vilket man kan se på nötternas former. Pekanträdet kan bli ett riktigt grovt träd, med en diameter på stammen uppåt två meter. Själva nöten är egentligen ingen nöt i ordets rätta bemärkelse, utan en stenfrukt. Det är en frukt med ett enda frö – det som vi kallar pekannöt och som går att äta. Ett pekanträd kan ge frukter i över 300 år.

 

Även om pekannötter redan var kända som en delikatess både av ursprungsbefolkningar och i det koloniala Amerika, så dröjde det till 1880-talet innan man börja odla pekanen kommersiellt. Nu odlas de i många av USAs sydligare stater och även i andra länder världen, även om USA står för ungefär 90% av världsproduktionen.

Specifikation

Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: USA
Vegansk: Ja
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar


NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
:
Energi 2 870 kJ
Energi 686 kcal
Protein 9g
Fett 68,0 g
Mättade fettsyror 5,4 g
Kolhydrater 6 g
Fibrer 9 g
C-vitamin 2 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 39 mcg
Järn 2,1 mg
Zink 5,5 mg
Kalcium 36 mg

Användning

Hur du använder pekannötter

 

Nötterna goda att använda i kakor och som topping på glass. Eller varför inte prova att göra en klassisk amerikansk “Pecan Pie”? Du kan också prova ett enkelt recept på råa brownies med två delar pekannötter, tre delar dadlar, en del kakaopulver och en nypa salt och vaniljpulver. Behöver bara köras till en deg i matberedare och formas till fyrkanter!

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.