GEO

GEO Vetegräsfrö Sv EKO 600g

Artikel nr: 1579
EAN: 8003419063569
85 kr

Odla vetegräs med ekologiska korn från italienska GEO

 

Vetegräset och dess juice är inom alternativhälsa och utrensningskurer rena rama flytande guldet. Juicen, som helst ska drickas nypressad från nyklippta vetegräsblad, har en kraftig smak med tydlig sötma, och man kan bara på doften känna att den är kraftfull. Tänk bara på att inte dricka för mycket på samma gång då juicen har en utrensande effekt och kan ge illamående.

 

KORT ALLMÄN HISTORIK OM GRODDAR

De allra tidigaste anteckningarna man har hittat där det har använts groddar som mat lär ha funnits i en kinesisk handskrift om växter från år 2939 före Kristus. 2700 år före Kristus förekom groddar med i ett kinesiskt örtmedicinlexikon. Den första europé som skrev om groddar var den brittiske läkaren David Mac Bride, som på 1700-talet sökte efter något mot skörbjugg. Skörbjugg är en sjukdom som var väldigt fruktad och orsakad av C-vitaminbrist, speciellt på grund av långa havsresor. Under 1800- och 1900-talet var det främst missionärer och socialantropologer som tog upp att groddar var en speciell föda i Kina, Korea, Japan, Indien och Indonesien. Under krisstiden på 1940-talet när man fruktade att köttet skulle ta slut, kunde man i USA få en gratis instruktionsbok om hur man groddar, detta för att få folk att intressera sig för ett annat proteinalternativ.

 

En av de mest kända förespråkarna för groddar och levande föda var den litauiska hälsoprofeten Ann Wigmore som under fyra månader reste runt världen för att predika om bl. a groddar.

 

Dr Randolph Stone är en annan som förespråkade groddarnas nytta, samt finlandssvensken Erhard Alm.

 

Sedan dess har groddning spridits enormt och groddar har till och med förekommit på frimärken för att fira svensk Frökontrolls 100-årsjubileum.

 

Nu för tiden kan vi hitta groddar i mataffärer, på vissa restuaranger, men framför allt så har groddningen fått ett uppsving där hemma, då fler och fler börjar intressera sig för att snabbt och enkelt producera egen levande föda.

 

Ibland har groddar bektraktats som världens billigaste mat.
Även groddning av frön från vildväxande växter har förr använts flitigt.

Odla vetegräs med ekologiska korn från italienska GEO

Vetegräset och dess juice är inom alternativhälsa och utrensningskurer rena rama flytande guldet. Juicen, som helst ska drickas nypressad från nyklippta vetegräsblad, har en kraftig smak med tydlig sötma, och man kan bara på doften känna att den är kraftfull. Förutom att vara fullspäckad med klorofyll så innehåller juicen massor av mineraler och spårämnen, samt en rejäl dos av flera vitaminer. Tänk bara på att inte dricka för mycket på samma gång då juicen har en utrensande effekt och kan ge illamående.

Innehåll: Premium vetekorn
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien

Hur groddar man?

Blötlägg groddarna över natten (8-12 timmar). Därefter sprids de ut på groddningsfatet/burken. Vattna 2-3 gånger per dag till dess att groddana har växt och rötterna har en längd av 1-2cm vilket tar omkring 2-3 dagar. För att gro vetegräs; plantera fröna i jord och vattna dagligen tills dess att gräset växt cirka 20cm.

*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.

 

Groddtid: 3-14 dagar

FörgroddningNej
Groddtid3-14 dagar
Gram för Geo Plast fat60g
Gram för Geo Terracotta fat30g
Gram för Geo Groddningsburk90g
Gram för Geo Groddpåse90g
Gram för Freshlife fat100g

Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.

Dag 1.

Dag 5.


Dag 9.


Dag 14.

Video som tydligt instruerar hur du odlar vetegräs: 

Så är det enkelt att grodda!

Viktor Ingemarsson