GEO

GEO Rödkålfrö Sv EKO 12g

Artikel nr: 102111
EAN: 8003419063071
29 kr

Smidig ”portionspåse” med rödkålsfrön för groddning av högsta kvalitet från GEO

 

Rödkålen till hör familjen Brassica, kålväxterna och har en relativt mild, söt smak, och en vacker rödrosa färg.

 

KORT ALLMÄN HISTORIK OM GRODDAR

De allra tidigaste anteckningarna man har hittat där det har använts groddar som mat lär ha funnits i en kinesisk handskrift om växter från år 2939 före Kristus. 2700 år före Kristus förekom groddar med i ett kinesiskt örtmedicinlexikon. Den första europé som skrev om groddar var den brittiske läkaren David Mac Bride, som på 1700-talet sökte efter något mot skörbjugg. Skörbjugg är en sjukdom som var väldigt fruktad och orsakad av C-vitaminbrist, speciellt på grund av långa havsresor. Under 1800- och 1900-talet var det främst missionärer och socialantropologer som tog upp att groddar var en speciell föda i Kina, Korea, Japan, Indien och Indonesien. Under krisstiden på 1940-talet när man fruktade att köttet skulle ta slut, kunde man i USA få en gratis instruktionsbok om hur man groddar, detta för att få folk att intressera sig för ett annat proteinalternativ.

 

En av de mest kända förespråkarna för groddar och levande föda var den litauiska hälsoprofeten Ann Wigmore som under fyra månader reste runt världen för att predika om bl. a groddar.

 

Dr Randolph Stone är en annan som förespråkade groddarnas nytta, samt finlandssvensken Erhard Alm.

 

Sedan dess har groddning spridits enormt och groddar har till och med förekommit på frimärken för att fira svensk Frökontrolls 100-årsjubileum.

 

Nu för tiden kan vi hitta groddar i mataffärer, på vissa restuaranger, men framför allt så har groddningen fått ett uppsving där hemma, då fler och fler börjar intressera sig för att snabbt och enkelt producera egen levande föda.

 

Ibland har groddar bektraktats som världens billigaste mat.
Även groddning av frön från vildväxande växter har förr använts flitigt.

 

Smidig ”portionspåse” med rödkålsfrön för groddning av högsta kvalitet från GEO

Rödkålen till hör familjen Brassica, kålväxterna. Rödkålsgroddar innehåller precis som broccoligroddar många vitaminer och organiska svavelförenigar, sulforafaner. Emellertid har de en något mildare, söt smak, och en vacker rödrosa färg.

Hur groddar man?

Blötlägg fröna i 10 timmar och rensa bort de som är trasiga. Skölj fröna ordentligt i vatten och grodda dem såsom visas i tabellen nedan. Om du använder en groddningsställning med brickor se till att sprida ut fröna jämnt. Denna sort av frö kan groddas i alla typer av groddningsredskap. Vattna alltid fröna 2-3 gånger om dagen tills de har groddats färdigt. Groddarna kan förvaras i kylen i några dagar under tiden och de fortsätter att växa. Före konsumtion skölj groddarna noga på samma sätt som du sköljer en vanlig sallad.

*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.

 

Groddtid: 4-6 dagar

FörgroddningNej
Groddtid4-6 dagar
Gram för Geo Plast fat25g
Gram för Geo Terracotta fat15g
Gram för Geo Groddningsburk25g
Gram för Geo Groddpåse25g
Gram för Freshlife fat40g

Innehåll: Premium rödkålsfrö, 13 gram
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien

Så är det enkelt att grodda!

Viktor Ingemarsson