GEO

GEO Ruccolafrö Sv EKO 30g

Artikel nr: 102391
EAN: 8003419063255
29 kr

Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO


Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).

 

KORT ALLMÄN HISTORIK OM GRODDAR

De allra tidigaste anteckningarna man har hittat där det har använts groddar som mat lär ha funnits i en kinesisk handskrift om växter från år 2939 före Kristus. 2700 år före Kristus förekom groddar med i ett kinesiskt örtmedicinlexikon. Den första europé som skrev om groddar var den brittiske läkaren David Mac Bride, som på 1700-talet sökte efter något mot skörbjugg. Skörbjugg är en sjukdom som var väldigt fruktad och orsakad av C-vitaminbrist, speciellt på grund av långa havsresor. Under 1800- och 1900-talet var det främst missionärer och socialantropologer som tog upp att groddar var en speciell föda i Kina, Korea, Japan, Indien och Indonesien. Under krisstiden på 1940-talet när man fruktade att köttet skulle ta slut, kunde man i USA få en gratis instruktionsbok om hur man groddar, detta för att få folk att intressera sig för ett annat proteinalternativ.

 

En av de mest kända förespråkarna för groddar och levande föda var den litauiska hälsoprofeten Ann Wigmore som under fyra månader reste runt världen för att predika om bl. a groddar.

 

Dr Randolph Stone är en annan som förespråkade groddarnas nytta, samt finlandssvensken Erhard Alm.

 

Sedan dess har groddning spridits enormt och groddar har till och med förekommit på frimärken för att fira svensk Frökontrolls 100-årsjubileum.

 

Nu för tiden kan vi hitta groddar i mataffärer, på vissa restuaranger, men framför allt så har groddningen fått ett uppsving där hemma, då fler och fler börjar intressera sig för att snabbt och enkelt producera egen levande föda.

 

Ibland har groddar bektraktats som världens billigaste mat.
Även groddning av frön från vildväxande växter har förr använts flitigt.

Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO


Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. Dessa groddar är också rika på C-vitamin och har egenskaper som stöttar ett normalt fungerande immunförsvar. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).


Innehåll: 
Premium ruccolafrö för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien

Förgroddning5 min
Groddtid5-6 dagar
Gram för Geo Plast fat30g
Gram för Geo Terracotta fat15g
Gram för Geo Groddningsburk
Gram för Geo Groddpåse
Gram för Freshlife fat

Hur groddar man?

Ruccolafrö kräver inte blötläggning innan groddning. Skölj dem lätt innan de placeras på groddfatet. Då ruccolafrögroddarna klibbar ihop är groddfat att föredra framför groddburkar. Grodda i rumstemperatur och i skugga till dess att de första löven har slagit ut. Skölj 1-2 gånger dagligen. Vattna sparsamt. Groddarna skall vara fuktiga inte blöta. Groddarna är färdiga att konsumeras efter cirka 10 dagar. Kan förvaras i kyl i ungefär en vecka. 

*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.

 Groddtid: 5-6 dagar


Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.

Dag 1.

Dag 2.


Dag 4.


Dag 5.

Så är det enkelt att grodda!

Viktor Ingemarsson