Artikelnr: 451049

Krassefrö EKO 1kg

219 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten
Ekologiska Krassefrön 1kg!Krassefrön är frön som kommer från krasseväxten. Att grodda krassefrön resulterar i små krassegroddar som har en pepprig smak och används ofta som en dekorativ ingrediens i en mängd olika rätter. Krassegroddar ger en unik smak och en visuell förbättring av matpresentationen.
Specifikation
Krassefrö 1kgUrsprung: Italien Ingredienser: ekologiska krassefrön för groddning Groddtid: 5-6 dagar Dosering: 25g i GEO plus groddställ Allergener: kan innehålla spår av Gluten, soja och senap Bäst före: se etiketten Förvaring: svalt och torrt Återvinning: påsen sorteras som plast
Användning

Att grodda Krassefrö 1kg för att använda dem på mackor eller som en dekorativ topping är en enkel process. Här är stegen för att grodda krassefrön:

Material du behöver:

 1. Krassefrö 1kg
 2. En groddburk eller en behållare med dräneringshål
 3. En trådsikt eller ett liknande verktyg för att skölja groddarna
 4. Vatten

Steg:

 1. Blöt fröna: Blöt krassefröna i vatten i några timmar eller över natten för att hjälpa dem att svälla.
 2. Förbered din groddburk: Placera krassefröna i en groddburk eller en annan behållare med dräneringshål. Se till att de är jämnt fördelade.
 3. Skölj fröna: Skölj krassefröna noggrant med vatten och låt överskottsvattnet rinna bort.
 4. Dränering: Säkerställ att behållaren har möjlighet att dränera överskottsvatten. Du kan placera den med hålen nedåt i en lutande ställning för bättre dränering.
 5. Grodda: Placera din groddburk eller behållare på en ljus plats, undvik direkt solljus. Skölj fröna med vatten två gånger om dagen, och se till att de hålls fuktiga.
 6. Skörda: Efter några dagar kommer krassegroddarna att vara redo att skördas, vanligtvis när de är cirka 5-7 cm långa. Klipp försiktigt av dem vid basen.
 7. Användning: Använd de färska krassegroddarna som en topping på mackor eller andra rätter för att ge en kryddig smak och dekorativ touch.

När du har skördat krassegroddarna, kan du använda dem på olika sätt i dina rätter. Här är några sätt att använda de färska krassegroddarna:

 1. Topping för mackor: Krassegroddar ger en kryddig smak och en knaprig textur som gör dem till en utmärkt topping för smörgåsar och wraps. Lägg dem ovanpå ost, kött, grönsaker eller andra fyllningar för extra smak.
 2. Salladstopping: Använd krassegroddar som en dekorativ och smakfull topping för sallader. De ger både smak och färg till din sallad.
 3. Soppdekoration: Strö krassegroddar över din soppa, särskilt krämiga soppor som potatis- eller blomkålssoppa, för att ge en kontrasterande textur och smak.
 4. Ägg- och potatisrätter: Krasse kan användas som en smakfull ingrediens i äggrätter som omeletter och äggröra. De kan också vara en fin dekoration för potatisrätter.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.