Artikelnr: 101101

Mandelolja Kallpressad&EKO 500ml

295 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 295 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologisk, kallpressad mandelolja

Detta är en vegetabilisk olja som utvinns från mandelkärnor och kommer i två huvudsakliga former: söt och bitter. Söt mandelolja är den vanligaste och säkraste att använda inom hud- och hårvård på grund av dess milda doft och många fördelaktiga egenskaper.

Specifikation

Latinskt namn: prunus amygdalus dulcis
Ingredienser: ekologisk kallpressad olja av sötmandel
Ursprung: spanien
Växtdel: nöt
Användning: En vegitabilisk olja som är mild och vårdande och passar passar bra som en basolja i hud och hårvård. Gör din egen massageolja, hårolja eller läppbalsam.
Förvaring: förvaras mörkt & svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Inom hudvård kan mandelolja användas på följande sätt:

  1. Fuktgivande: Oljan är rik på fukt och kan hjälpa till att återfukta torr hud, vilket ger den en mjuk och smidig känsla.
  2. Mjukgörande: Oljan är lätt och lättabsorberad, vilket gör den idealisk för att mjukgöra huden utan att lämna en oljig känsla.
  3. Lämplig för känslig hud: På grund av sin mildhet och hypoallergena natur kan söt mandelolja vara lämplig för personer med känslig hud och kan hjälpa till att lugna irritation och rodnad.

Inom hårvård kan mandelolja användas på följande sätt:

  1. Hårbottenbehandling: Massera in olja i hårbotten för att återfukta den och minska torrhet, vilket kan vara fördelaktigt för en hälsosam hårbotten.
  2. Hårvård: Använd mandelolja för att ge näring till håret, minska frissighet och ge glans. Det kan användas som en leave-in-behandling eller balsam för att förbättra hårets hanterbarhet.

Oljan kan också användas som en bas för blandningar med eteriska oljor eller andra hudvårdskomponenter för att skapa skräddarsydda produkter för hud- och hårvård.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.