Artikelnr: 201021

Cordycepspulver RB EKO 100g

149 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Cordyceps sinensis 

 

Utvinning och historia

Cordyceps nämns i diverse kinesiska skrifter så långt tillbaka som Tang-dynastin, cirka 620 e.Kr. Det dröjde till 1700-talet innan cordyceps kom till Europa, infört av en fransk präst som varit gäst hos den dåvarande kejsaren, och svampen sägs ha hänfört kontinentens läkarelit.

 

Eftersom cordyceps enbart växer på den tibetanska platån samt i Himalaya och är mycket ovanlig att hitta som vildvuxen svamp har den länge varit otillgänglig för den breda allmänheten. Både i sina hemtrakter och här i västvärlden. På senare år har man dock kommit på en metod att artificiellt odla svampen genom en “flytande jäsning”-process som producerar cordyceps nästan lika näringsrika som sina vildvuxna syskon. Svampen mals slutligen ner till ett finkornigt pulver.

 

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

 

 

 

Specifikation

Näringsvärde per 100 g
Energi 1616 kJ/388 kcal
Fett 14,8 g
- varav mättat 3,4 g
Kolhydrater 14 g
-varav sockerarter 0,5 g
Fiber 26,9 g
Protein 36,4 g
Salt 0,03 mg

Användning

Cordycepspulver kan enkelt drickas som en näringsshot genom att man blandar det med filtrerat vatten (1-2 gram pulver upp till 3 ggr dagligen). Men eftersom smaken kan vara aningen bitter rekommenderar vi att man blandar pulvret i till exempel en fruktsmoothie. Eller kanske ännu mer passande – en mjölksmoothie med nöt- eller rismjölk som bas. Mums!

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.