Om produkten
Cordyceps sinensis
Utvinning och historia
Cordyceps nämns i diverse kinesiska skrifter så långt tillbaka som Tang-dynastin, cirka 620 e.Kr. Det dröjde till 1700-talet innan cordyceps kom till Europa, infört av en fransk präst som varit gäst hos den dåvarande kejsaren, och svampen sägs ha hänfört kontinentens läkarelit.
Eftersom cordyceps enbart växer på den tibetanska platån samt i Himalaya och är mycket ovanlig att hitta som vildvuxen svamp har den länge varit otillgänglig för den breda allmänheten. Både i sina hemtrakter och här i västvärlden. På senare år har man dock kommit på en metod att artificiellt odla svampen genom en “flytande jäsning”-process som producerar cordyceps nästan lika näringsrika som sina vildvuxna syskon. Svampen mals slutligen ner till ett finkornigt pulver.
Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.