Mother Earth Big Pack

Chagapulver Vild 2kg

Artikel nr: 1048x2
EAN: 7340051812300
1.295 kr

Vikt 2Kg

Vad är chaga?


Den knöliga svarta chagasvampen (Inonotus obliquu, eller sprängticka som den heter på svenska, växer på trädstammar och kan i Sverige påträffas på framförallt björkträd. Chagan är svart och växer som en parasit på björkar och andra lövträd. Den växer mycket långsamt, stannar mellan 10 och 30 år på trädet, upptar näring från det och koncentrerar den. I dess hela form har den traditionellt gjorts te på, medan den i pulverform som här, kan smygas ner i smoothies, mat eller annan kall eller varm dryck. Chaga får dock endast säljas som kosttillskott i Sverige så se till att hålla intaget under rekommenderad dos.

 

 

Detta är ett kosttillskott

 

Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Svampen som förkroppsligar skogens kraft!
Chagasvampen, eller sprängticka, växer som en parasit på trädstammar i kalla klimat på norra halvklotet. Den har används inom rysk och östeuropeisk traditionell medicin under århundraden och på många håll pågår vetenskaplig forskning pågår kring svampens bioaktiva komponenter och dess möjliga antiinflammatoriska effekt på människan.

Detta är ett kosttillskott
Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Latinskt namn: Inonotus obliquus
Ursprung: Lettland
Ingredienser: pulver av vildplockad chagasvamp
Dosering: 1 tsk/dag

Användning: blanda i smoothie som ett vitamin- och mineraltillskott, eller andvänd som mustig bas i ett livgivande chokladelixir!

Näringsvärde per 100 g
Energi 669 kJ/160 kcal
Fett 1 g
Kolhydrater 54 g
– varav sockerarter 3 g
Fiber 20 g
Protein 12 g
Salt 14 mg
Fosfor 332 mg,  47% av RI
Järn 2,4 mg , 17% av RI
β-glukan 15-25 g