-23%

Chagapulver RB vildplockad 125g

Artikel nr: 607209
EAN: 7340051800291
99,90 kr

Chagapulver


Den knöliga svarta chagasvampen (Inonotus obliquu, eller sprängticka som den heter på svenska, växer på trädstammar och kan i Sverige påträffas på framförallt björkträd. Chagan är svart och växer som en parasit på björkar och andra lövträd. Den växer mycket långsamt, stannar mellan 10 och 30 år på trädet, upptar näring från det och koncentrerar den. I dess hela form har den traditionellt gjorts te på, medan den i pulverform som här, kan smygas ner i smoothies, mat eller annan kall eller varm dryck. Chaga får dock endast säljas som kosttillskott i Sverige så se till att hålla intaget under rekommenderad dos.

 

 

Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Innehåll: Torkad och pulveriserad chaga/sprängticka (Inonotus obliquus).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Nej
Ursprung: Lettland


Näringsvärde per 100 g
Energi 669 kJ/160 kcal
Fett 1 g
varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 54 g
varav sockerarter  3 g
Kostfiber 9,78 g
Protein 12 g
Salt  14 mg

 

 

 

 

Dosering: 5-10 gram per dag.


Te på chaga med enbär och mesquite

½ msk chagapulver
½ msk mesquite
4–5 krossade enbär
1 msk kokospalmsocker
2½ dl vatten

 

Koka upp vattnet och häll över i en presskanna. Lägg i alla ingrediensena och låt dra i ungefär 5 minuter. Pressa, häll upp i en kopp och njut!


 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.