Artikelnr: 303121

Carobpulver EKO 250g

49 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Carob 

 

Runt Medelhavet växer Johannesbrödträdet och ur dess frön utvinns carob. Carob odlas i många delar av södra Europa, och trädets fröskidor maler man och torkar för att få ett i smaken kolaaktigt mjöl som många använder som ett sött substitut till kakao. Innan sockerrör och -betor fanns tillgängliga i Europa var caroben vida använt som ett sötningsmedel.

 

Växten klassas som en baljväxt och dess frukt liknar en sockerärta och det är den som mals ner till ett pulver som blir carobpulver. Carobpulver påminner på alla sätt och vis om kakao, men skillnaden är att det är så gott som fettfritt, det innehåller inget koffein och det sägs motverka sötsuget.

 

Vad är carob 

Runt Medelhavet växer Johannesbrödträdet och ur dess frön utvinns carob. Carob odlas i många delar av södra Europa, och trädets fröskidor maler man och torkar för att få ett i smaken kolaaktigt mjöl som många använder som ett sött substitut till kakao. Innan sockerrör och -betor fanns tillgängliga i Europa var caroben vida använt som ett sötningsmedel.

 

Carob i stället för choklad

Som ersättning för choklad används två matskedar carob i stället för 30 gram choklad. Det kan även användas som bindemedel i soppor, krämer och såser och då används en halv tesked carob per halv deciliter kall vätska alternativt en deciliter kokande vätska. Eftersom carob är naturligt söt, krävs det mindre sötningsmedel när man använder det i recept. Carob har också en tredjedel mindre kalorier än vanlig choklad. Carob kan användas i allehanda bakverk, godis och då får man ett lättare alternativ med betydligt mindre mängd fett.

 

 

Specifikation

Innehåll: Torkade och malda fröbaljor från carobträdet (Ceratonia siliqua)
Raw food-kvalitet: Nej
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Spanien

Näringsvärde per 100 g
Energi  1255 kJ/300 kcal
Fett 0,65 g
-varav mättat 0,09 g
Kolhydrater 49,1 g
-varav sockerarter 40,5 g
Protein 4,6 g
Fiber 39,8 g
Salt 0,088 g

*Rekommenderat dagligt intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)

Användning

Carob i stället för choklad

 

Som ersättning för choklad används två matskedar carob i stället för 30 gram choklad. Det kan även användas som bindemedel i soppor, krämer och såser och då används en halv tesked carob per halv deciliter kall vätska alternativt en deciliter kokande vätska. Eftersom carob är naturligt söt, krävs det mindre sötningsmedel när man använder det i recept. Carob har också en tredjedel mindre kalorier än vanlig choklad. Carob kan användas i allehanda bakverk, godis och då får man ett lättare alternativ med betydligt mindre mängd fett.

 

För fler tips om carob, information och recept, besök vår anslagstavla på pinterest:

Carob, tips och recept

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.