Holistic

Nässla Ekologisk 250g

Artikel nr: H66020
EAN: 7350012336189
129 kr

Nässla

 

Holistic Nässla är ett ekologiskt pulver av torkad nässla.

Holistic nässelpulver är torkat vid max 40 grader för att bevara näringsämnena maximalt och ta bort den brännande egenskapen.

 

Blanda 1-2 teskedar i vatten, gröt, soppor eller smoothies. Eller varför inte mixa med mjöl när du bakar bröd eller använda som nässelvatten till växtgödning? Om du kikar in på vår blogg hittar du flera spännande recept med just detta ”ogräs”, vad sägs till exempel om nässelpesto, nässelpaj eller nicecream med nässla?

 

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

 

Holistic Nässla är ett ekologiskt pulver av torkad nässla – en av de mest näringrika växter som finns, rik på bland annat järn, magnesium och kalcium. Alla dessa tre bidrar till normal energiomsättning och både järn och magnesium bidrar dessutom till att minska trötthet och utmattning. Holistic nässelpulver är torkat vid max 40 grader för att bevara näringsämnena maximalt och ta bort den brännande egenskapen. Blanda 1-2 teskedar i vatten, gröt, soppor eller smoothies. Eller varför inte mixa med mjöl när du bakar bröd eller använda som nässelvatten till växtgödning? Om du kikar in på vår blogg hittar du flera spännande recept med just detta ”ogräs”, vad sägs till exempel om nässelpesto, nässelpaj eller nicecream med nässla?

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

  • Mängd 250 g
  • Förvaring Förvaras torrt och utom räckhåll för små barn. Öppnad förpackning förvaras väl tillsluten.

Användning: 1–2 tsk per dag blandas i vatten, gröt, soppor eller smoothies. Du kan även mixa pulvret med mjöl när du bakar bröd. Nässlor används även som nässelvatten för gödning av växter. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Ingredienser:100 % ekologiskt nässelpulver (Urtica dioica)

Ekologisk certifierad av SE-EKO-01

Näringsvärde per 100 g
Näringsvärde100 g% av DRI
Energi964 kJ / 230 kcal
Fett2 g
– varav mättat fett0,5 g
Kolhydrater16,8 g
– varav sockerarter4 g
Fiber47 g
Protein12 g
Salt0,01 g
Kalcium2 100 mg262,5
Magnesium530 mg141
Järn170 mg1 214
DRI = dagligt referensintag.