-15%
Råvarubutiken

Popcorn RB eko 500g

Artikel nr: 101127
EAN: 7340051809959
38,25 kr

Popcorn – fluffigt tilltugg

 

Popcorn är torkade majskorn som hettats upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga tilltugg. Popcorn fanns flera tusen år innan grytan ens var uppfunnen. Det finns flera olika sorters majs. Den typ som används till popcorn kallas puffmajs och har en liten kärna med hård stärkelse, samt ett skal som är tjockt och segt. Popcorn är ett bra och smaskigt alternativ till chips och godis.

 

Popcorn – fluffigt tilltugg

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettats upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga tilltugg. Popcorn fanns flera tusen år innan grytan ens var uppfunnen. Det finns flera olika sorters majs. Den typ som används till popcorn kallas puffmajs och har en liten kärna med hård stärkelse, samt ett skal som är tjockt och segt. Popcorn har ett lågt kalorivärde jämfört med annat snacks och godis. De är dessutom glutenfria, fiberrika och innehåller antioxidanter.

Tilllagning av popcorn

Häll upp tre till fyra matskedar jordnöts- eller rapsolja  i en tjockbottnad kastrull. Sätt på medelhög värme och tillsätt då majskorn, så att botten på kastrullen blir täckt. Inte mer. Skaka kastrullen så att alla korn blir täckta av olja. När det sedan börjar poppa intensivt är dags att sänka värmen ett steg för att temperaturen inte ska bli för hög och popcornen brännas. När poppandet avtar häll upp allt i en skål. Piffa gärna med salt och kryddor.