Artikelnr: 101194

Bikarbonat RB 1kg

59 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 59 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Bikarbonat (natriumbikarbonat eller NaHCO3) är i allmänhet miljövänligt och säkert för miljön på grund av dess naturliga ursprung och många användningsområden som inte är skadliga för naturen. Här är några sätt som det kan vara bra för miljön:

 

 1. Miljövänlig rengöring: Bikarbonat är ett effektivt och naturligt rengöringsmedel som kan ersätta många kemiska rengöringsprodukter som kan vara skadliga för miljön. Genom att använda produkten kan du minska användningen av kemikalier som påverkar miljön negativt.
 2. Minskar behovet av engångsprodukter: Genom att använda bikarbonat för att ta bort fläckar, avkalka apparater eller neutralisera obehagliga lukter kan du förlänga livslängden på dina saker och minska behovet av att köpa nya produkter, vilket minskar avfallet.
 3. Naturligt och biologiskt nedbrytbart: det är en naturlig substans som finns i naturen och är biologiskt nedbrytbar. Det bryts ner till enkla och ofarliga ämnen när det återgår till miljön.
 4. Sänker energianvändningen: I vissa användningsområden, som bakning, kan bikarbonat minska behovet av att använda energiintensiva apparater eller produkter, vilket i sin tur minskar den miljöpåverkan.

 

Bikarbonat är i grunden en kemisk förening som består av natrium, väte, kol, och syre. Det är oftast utvunnet ur naturliga mineraler som trona eller nahcolite, som finns i bland annat i berg och mark. Eftersom bikarbonat kan utvinnas ur naturliga källor, betraktas det som ett naturligt ämne.

Specifikation

Bikarbonat

Ingredienser: natriumbikarbonat

Ursprung: Tyskland

Återvinning: påsen sorteras som plast

Förvaring: svalt och torrt

 

Vi får ofta frågan om hur mycket aluminium det finns i vår bikarbonat, aluminium finns naturligt i bikarbonat i små mängder och vårt bikarbonat är livsmedels klassat vilket innebär att det är godkänt att använda invärtes.

Användning

Bikarbonat, har fått ett utökat användningsområde utöver sin funktion som jäsmedel vid bakning (1 tsk till ca 3 dl mjöl) och till neutralisering av syra.

 

Produkten används också ihop med citronsyra till t ex badbrusprodukter, peeling och i ”no poo” schamponering;  Blöt håret och massera in 1-3 tsk bikarbonat, blandat med lite vatten i hårbotten. Låt verka någon minut och skölj sen ur med vatten. Det sista sköljvattnet ska vara ca en liter vatten med ca en halv deciliter äppelcidervinäger och ev några droppar eterisk olja, som t ex lavendel. Gör tvätten varje/varannan vecka och komplettera med borstning, hårbottenmassage med bikarbonat och lite olja t ex argan i topparna där emellan.

 

Här är några vanliga användningsområden:

 

 1. Rengöring av ytor: Är effektivt för att rengöra diskbänkar, spisar, ugnar, kakel och andra ytor. Gör en pasta med vatten och gnugga försiktigt ytan. Skölj noggrant.
 2. Avkalkning: Använd för att ta bort kalkavlagringar i vattenkokaren, kaffebryggaren eller duschen. Blanda med vatten till en pasta, applicera på det kalkiga området och låt verka i några minuter innan du sköljer av.
 3. Rengöring av ugn: För att rengöra ugnen, strö produkten på de smutsiga områdena och spraya med vatten. Låt stå över natten och skrapa bort smutsen nästa dag.
 4. Luktavlägsnare: Placera en öppen burk med bikarbonat i kylskåpet för att absorbera oönskade lukter. Du kan också strö lite i skor eller på mattor och dammsuga upp efter en stund.
 5. Exfolierande ansiktsmask: Blanda med vatten eller yoghurt för att skapa en mild ansiktsmask som exfolierar huden och tar bort döda hudceller.
 6. Avloppsrensning: För att förhindra igensättningar, häll en kopp bikarbonat följt av varmt vatten i avloppet och skölj med äppelcidervinäger. Detta hjälper till att hålla avloppet rent.
 7. Brandsläckning: Produkten kan användas för att släcka små fettbränder i köket. Strö det försiktigt över lågan för att kväva elden.
 8. Skonsam tvätt: Tillsätt en halv kopp bikarbonat till tvätten för att mjuka upp kläder och ta bort lukt.
 9. Insektsbett: Gör en pasta med bikarbonat och vatten och applicera på insektsbett för att lindra klåda och irritation.

 

Följ oss på sociala medier för mer inspiration!

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.