Artikelnr: 676806

Matcha Latte Superfood Mix EKO 300g

169 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Med denna Matcha Latte Superfood Mix blir morgonrutinen enklare. Gör din matcha latte i 2 enkla steg: blanda 1-2 tsk i valfri uppvärmd eller kall växtbaserad dryck och njut! Ett enkelt och gott alternativ till kaffe. OBS: Då vi inte använder klumpförebyggande medel kan det förekomma lite klumpar, så blanda ordentligt och krossa klumparna lite grann med en sked.

Vad är matcha latte?

Matcha latte är en dryck som har sitt ursprung i traditionell japansk dryckeskultur och har blivit populär över hela världen. Den är gjord av matchapulver (finmalen grönt te) blandat med varm mjölk och ibland sötning, vanligtvis honung eller socker. Matcha latte är känd för sin vackra grönfärg och sin rika, krämiga smak med en mild beska från matchan. Drycken serveras vanligtvis varm, men kan också serveras kyld eller med is för en uppfriskande variant.

Vår Matcha Latte Superfood Mix är alltså inte som den traditionella matchan som du blandar med matcha visp i vatten och häller över i mjölk, utan är en variant för att göra vardagen lite enklare, de dagarna du inte hinner genomföra den fina processen av att tillreda matcha latten. Denna produkt är för dig som vill minska kaffe-intaget, men ändå gärna vill ha en liten dos av koffein, samt ta tillvara på andra potentiella fördelar som matchapulvret innehåller.

Hur mycket koffein är det i Matcha Latte?

Matcha innehåller ungefär 3 gånger så mycket koffein än vanligt te, men mindre koffein än en vanlig kopp kaffe. Därför har den blivit ett populärt substitut till det vanliga kaffet. Vår Matcha Latte Superfood Mix är vår bästa vän när vi vill starta dagen utan kaffe, men ändå med en liten koffeinkick!

Vad smakar Matcha Latte Superfood Mix?

Denna blandning smakar precis som vår favorit matcha latte som vi själva gillar att blanda ihop här på Råvarubutiken! Den har en perfekt blandning av kanel och kardemumma för att jämna ut den ”gröna” smaken av matchan, samtidigt som vi använder agaveinulin som sötning, istället för socker. Vi brukar blanda den med någon form av uppvärmd havredryck, och på sommaren fryser vi in matcha-latte iskuber och njuter av en härlig islatte istället!

 

Vill du hellre dricka matcha på det traditionella sättet? Då tipsar vi om vårt fina matchapulver!

Specifikation

Ursprung: packat i Sverige
Ingredienser:
matcha, agaveinulin, kanel, kardemumma
Bäst före:
se etiketten
Förvaring:
svalt och torrt
Återvinning:
påsen sorteras som plast

Näringsvärde per 100 g

Energi ………....1378 kJ/272 kcal
Fett .................................3,03 g
-varav mättat ..................0,53 g
Kolhydrater .....................40,97 g
varav sockerarter ............6,36 g
Fiber ................................37,76 g
Protein ............................14,13 g
Salt ...................................8,61 mg

Användning

Gör såhär:

Blanda 1-2 tsk Matcha Latte Superfood Mix i valfri uppvärmd eller kall växtbaserad dryck.

OBS: Då vi inte använder klumpförebyggande medel kan det förekomma lite klumpar, så blanda ordentligt och krossa klumparna lite grann med en sked.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.