Kaldanis Honung EK 450g

Artikel nr: 2307
EAN: 5200131600055
119 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Fantastisk honung ifrån Grekland med ek som dragväxt

Kaldanis Honung EK   

  • Otroligt god
  • Naturlig sötning

Till skillnad ifrån all annan honung vi säljer så är denna faktiskt inte ekologisk men trots det så kunde vi inte låta bli att ta in denna fantastiska honung så fler kan få ta del av den. Honungen har en fantastiskt fin smak och härligt mjuk konsistens.

Denna honung med ek som dragväxt har en fyllig smak och är av den mörkare sorten.

I Lakka Souli i Thesprotiko i regionen Preveza i nordvästra Grekland håller familjen Kaldanis till med sin biodling som har gått i generationer sedan 1880. Utveckling har skett under tiden och i mitten av 50 talet började man med normadisk biodling vilket innebär att bikuporna flyttas med jämna mellanrum.

Förflyttningen av bikuporna sker på fastlandet, i tallskogarna i halkidiki och Evia i Mainalo, en bergskedja på Menalons högland.

I början av 90-talet flyttades odlingen till en större del av Grekland vilket möjliggjorde en större utveckling där de nu kan erbjuda honung, bipollen och bidrottninggelé.    

Ingredienser: 100% honung med ek som dragväxt
Ursprung: Grekland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1074kJ/257 kcal
Fett: 0,1 g
– varav mättat fett: 0,1 g
Kolhydrater: 64,2 g
– varav sockerarter: 64,2 g
Fibrer: 0,1 g
Protein: 0,1 g
Salt: 0,1 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.