Artikelnr: C35451

Marulaolja kallpressad EKO 30ml

149 kr

Leverans inom 1-3 dagar, endast 2 kvar.

Om produkten

Marulaolja

 

Marula trädet växer vilt i södra Afrika främst Sydafrika, Botswana & Namibia och kan bli 18-20 meter högt! Det ingår i släktet scherocarya och familjen Sumakväxter och det korrekta svenska namnet är kaffirmarula.

 

Det är främst frukten (rik på C-vitamin och antioxidanter) som har används traditionel av lokalbefolkningen. Frukten används också för tillverkning av likören Amarula. Inne i frukten finns en kärna som innehåller en olja. Den pressas fram genom kallpressning och filtreras. Oljan är ljust orange/brun med en naturlig ”cloudines” som beror på de mättade fettsyror. Oljan stelnar vid ca 10 gradar och har en naturlig typisk marula doft. Som de flesta oljor förvaras den bäst i mörka flaskor.

 

 

Genom sitt stora innehåll av omega 9 fettsyran (oljasyra) och mättade fettsyror är marulaolja en mycket hållbar olja och en så kallad halvfet olja. Den passar bäst för torr hy och de hudproblem som följer med torr hy. Marulaoljan ökar hudens elasticitet, skyddar huden mot kyla, vind och föroreningar och är också bra som hudolja för magen och underlivet under graviditet och gärna med tillsats av E-vitamin 1-2 %.
Väl värd att testa som nagelbandsolja!

 

Marulaolja är också en bra hårolja som ger ett vackert glänsande hår och gör hårbottnen mjuk och smidig. Oljan lägger sig som ett skyddande lager på hårstråna. Känns den för fet kan den blandas med tistel- eller solrosolja.
Nästan alla vegetabilska oljor tas efter en tid upp av huden och vissa fettsyror tränger helt igenom huden och ger näring åt hudcellerna och påverkar också cirkulationen.

 

Det är alltid bra att testa nya oljor på sin underarm. Märk ut ett liten område (stort som en 5 krona) och smörj enbart oljan på detta område. Låt den vara på huden under 24 timmar och kontrollera gärna flera gånge under tiden om huden reagerar på oljan.

 

INCI: Sclerocarya Birrea Seed oil
Sclerocarya birrea
Crearomes oljor är EJ testade på djur.
vegan – glutenfri – allergenfri – GMO fri

 

OBS Enbart för utvärtes bruk!

Specifikation

INCI: Sclerocarya Birrea Seed oil
Sclerocarya birrea
Crearomes oljor är EJ testade på djur.
vegan - glutenfri - allergenfri - GMO fri

OBS Enbart för utvärtes bruk!

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.