Artikelnr: C35141

Sheasmör eko 100g

89 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Sheasmör

 

Crearome Sheasmör (Sheabutter/Sheabutter oil): från sheanötter. Smältpunkt 35°C. Mycket fett.

Sheaträdet är ett städsegrönt träd, som växer viltoch blir ca 20 meter högt. Det bär frukt efter 8-12 år, och kan därefter producera frukt i över 200 år! Inte förrän efter 40 år, uppnår trädet sin fulla fruktpotential. Ett bra träd kan ge upp till 80 kg nötter per år. Sheaträdet blommar i januari/ februari. Frukten mognar mellan maj och augusti.

 

Sheasmör bra för:

De flesta människor tål sheasmör/sheasmörsoljan mycket bra. Genom sin ettsyresammansättning, skyddar smöret/oljan huden mot irritationer som uppkommit av till exempel kemikalier. Smöret är givetvis fetare än oljan, och kan användas som det är på huden.

Smöret liksom oljan har fantastiska, mjukgörande egenskaper och kan användas på torra kroppsdelar, hudsprickor och alla typer av hudbristningar. Huden blir underbart mjuk och smidig.

Oljan är även bra för behandling av torrt hår och känslig hårbotten. I Frankrike, säljer man rent sheasmör under namnet karitésmör, för användning direkt på huden. Oljan och smöret är även bra att prova vid stukningar, muskelvärk och reumatism.

Specifikation

Vetenskapligt namn: Butyrospermum parkii butter extract,

Ursprungsland: Ghana

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0..............3-5%
Stearinsyra C18:0..........40-45%
Oljesyra C18:1.......................45%
Linolsyra C18:2 .........................7%
Alfalinolensyra C18:3.....0,5%
Smältpunkt: 35 till 40°C

Användning

Kan användas som det är vid hudsprickor, torra hudpartier, babyvård m. Mjukgörande, ger glideffekt i massageprodukter. Används även i cremer, lotioner, bodybutter och cerat.

 

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.