Ljust teffmjöl
Teffmjöl är ett toppenbra alternativ att använda i bakning i stället för vetemjöl
Kornet kommer ursprungligen från Etiopien och Eritrea där det odlats i tusentals år. Här mals det till mjöl och används till att baka surdegsbrödet injera. Teffkornet har en mild nötig smak och finns i både en ljus och lite mörkare variant.
Latinskt namn: Eragrostis tef
Ingredienser: Ljust teffmjöl
Ursprung: EU
Näringsvärde per 100 g
Energi 1461 kJ/345 kcal
Fett 2,5 g
varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 66,7 g
varav sockerarter 2,1 g
Fiber 6,3 g
Protein 10,9 g
Salt < 0,03 g
För att få bästa resultat vid bakning fungerar det bäst att blanda teffmjölet med någon annat sorts mjöl, till exempel durra, ris eller bovetemjöl. Annars riskerar du att få ett ganska tungt, klistrigt bröd som inte är så gott…