Artikelnr: 1420x1

Pinjenötter RAW&EKO 1kg

780 kr

Bevaka produkt

Om produkten

Vikt 1kg

 

Pinjenötter från Råvarubutiken

 

Våra ekologiska pinjenötter av råkvalitet är vildväxande och handplockade i Burjatien, i skogarna kring Bajkalsjön. Tallarna växer i rent naturområde, som är under ständig uppsyn av ekologer. Pinjenötterna analyseras med hjälp av en speciell utrustning och är ungefär av samma storlek (8 mm), ca 1020 cedernötskärnor per 100 gram. Förpackningen har 2 lager: det första är vakuumförpackning, som skyddar nötterna från oxidering, och det andra, översta lagret, skyddar nötterna mot ljus och fysisk påverkan.

 

Pinjenötter – värdefulla nötter gömda i tallkottar!

 

Av världens alla typer av tallar så finns det enbart runt 20 arter i familjen Pinaceae som producerar frön som är tillräckligt stora för att de ska vara värda att samla för mänsklig konsumtion. Pinjetallar finns över hela världen, främst på norra halvklotet. Stora tallbevuxna ytor har emellertid huggits ned under modern tid, och i vissa länder har oaktsam skörd (genom att bryta av grenar) minskat produktionsmöjligheten.

 

Pinjenötterna, och kottarna de växer till på, tar normalt sett två säsonger på sig att växa till. Under en första vår och sommar bildas själva kotten, som blir mogen först under den andra säsongen. Nötterna kan samlas in från fullmogna kottar som öppnar sig. Man kan också plocka kottarna innan de nått full mognad och soltorka dem, för att sedan slå ut nötterna.

Specifikation

Latinskt namn: Pinus sibirica
Ursprung: Ryssland
Vikt: 100 g
Ingredienser: ekologiska pinjenötter
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt, hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

 

Näringsvärde per 100 g
Energi……. 2981 kJ/712 kcal
Fett………………………………. 60 g
Kolhydrater………………….16 g
Protein………………………….19 g
Salt……………………………..0,04 g
Fosfor…..574 mg, 82% av RI
Järn…………10 mg, 69% av RI
Mangan… 7 mg, 383% av RI

 

Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången

Kan förekomma skalbitar

Användning

Används i små mängder till sallader, desserter m.m.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.