Råvarubutiken

Mesquitepulver RB RAW&EKO 250g

Artikel nr: 303169
EAN: 7340051808433
69 kr

Ekologiskt mesquitepulver

 

Mesquitepulvret görs av trädets fröskidor, som varsamt torkas i låga temperaturer för att bibehålla alla näringsämnen och sedan mals på mekanisk väg till ett fintkornigt mjöl.

 

Mesquite har ofta kallats livets träd då det är en av de få växter som inte bara överlever, utan faktiskt frodas, i de annars torra och skrala ökenområdena i Nord- och Sydamerika.

Lite fakta om mesquite

Mesquiteträdets frökapslar är oerhört rika både på protein och fibrer och innehåller mängder av vitaminer och mineraler. Det är med andra ord inte så konstigt att detta tåliga träd sedan århundraden tillbaka har utgjort ett av de viktigaste födoämnena för de amerikanska indianfolken. Mesquitepulvret görs av trädets fröskidor, som varsamt torkas i låga temperaturer för att bibehålla alla näringsämnen och sedan mals på mekanisk väg till ett fintkornigt mjöl.

Mesquites näringsvärde och hälsofrämjande egenskaper

Frökapslarna innehåller också ämnen som hjälper kroppen att bilda den naturliga må-bra-substansen serotonin. Förutom sitt höga innehåll av näringsämnen, protein (13%) och fibrer (25%) har Mesquiten även ett mycket lågt GI-värde.

Hur använder jag mesquite?

Mesquiten har en naturligt söt, lite kolaliknande smak som gör att den med fördel kan användas för sötning och smaksättning av exempelvis smoothies, desserter, bakverk, pannkakor eller hemgjort godis. 

För fler tips om hur man kan använda mesquite, besök vår anslagstavla på pinterest:

Mesquite, tips & recept

Innehåll: 100% Mesquitepulver
Raw food-kvalitet:
Ja
Ekocertifiering: Ja
Ursprung: Peru

En liten video om mesquite: