Om produkten
Kelp är en typ av marint algtillväxt som tillhör den bruna algfamiljen och trivs i kalla och näringsrika havsvatten runt om i världen. Dessa alger är kända för sin imponerande snabba tillväxt och förmåga att absorbera näringsämnen från havet. De har spelat en central roll i matlagning och traditionell medicin i många kustkulturer i århundraden.
Kelp är benämning på den torkade och malda kombun.
Alginat som utvinns ur kelp används inom livsmedelsindustrin som förtjockningsmedel i glass, sylt och tandkräm. Kelp innehåller också höga halter glutamat som är en känd smakförstärkare i livsmedel (ej att förväxla med den kemiskt mindre trevliga varianten av glutamat, den som finns i kelp är helt naturlig).
Hur använder jag kelppulver?
Pulvret kan strös i sallader, soppor eller användas som krydda i matlagningen för en kryddig havsaroma. Det går lika bra att blanda det i vatten eller juice och dricka det som det är och kroppen kommer tacka dig för all näring.
Att mixa en halv till en tesked kelppulver i en smoothie är ett väldigt lätt sätt att få i sig sina alger utan att det märks särskilt mycket. Det kan också vara gott att använda kelp som salt i röror ger en liten havssmak och det kan vara passande ibland. Till exempel när man lagar maki eller tonfisk.