Algaran Seaweed

Irländsk Söt Kelp/Söt Kombu (saccharin) raw&eko 40g

Artikel nr: 601056
EAN: 5391513420849
79 kr

Kelp – Atlantic Kombu

 

Denna torkade kelpalg (Saccharina latissima) är väldigt lik den japanska kombun, och har därför också givits namnet ”Atlantisk Kombu”. Den sväller när den tillagas, och absorberar upp till 5 gånger sin torrvikt. Algen har en tendens att lyfta smaken hos det den tillagas med, som en buljong, och hjälper också till att bryta upp (möra) proteiner i kött och fisk.



Vår isländska kelp

Denna kelp växer vilt och skördas helt för hand. Den torkas med förnyelsebar geotermisk energi och blir således ett fantastiskt livsmedel med ett minimalt ekologiskt fotavtryck.

 

Hur använder jag kelpen?

Du kan äta denna direkt ur påsen, med ett visst tuggmotstånd. Men den är framför allt god i soppor och grytor, och går dessutom bra att både rosta och steka.

Innehåll: Torkad kelpalg (Saccharina latissima).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Vildskördad
Ursprung: Irland

Näringsvärde per 100 g
Energi 73 kcal / 305 kJ
Fett 0,8 g
Varav mättat 0,08g
Kolhydrater 2,68 g
Varav sockerarter 2,56g
Protein 10,25 g
Fiber 32,4 g
Salt 5,65 g

Rek dos: max 5g per dag

 

Tillagning: Skall sköljas ordentligt i friskt vatten innan användning.

 

Sjögräs är en ingrediens som ska användas i små kvantiteter, precis som örter.

 

Kelpen sväller när den tillagas, och absorberar upp till 5 gånger sin torrvikt.

Algen har en tendens att lyfta smaken hos det den tillagas med, som en buljong, och hjälper också till att bryta upp (möra) proteiner i kött och fisk.