Mandelmjöl Premium EKO 5kg

Artikel nr: 2153x5
EAN: 7340051816698
1.150 kr

Vikt 5kg

 

Mandelmjöl – Ekologiskt!

 

Mandelmjöl framställs genom att mogna frukter (sötmandlar) från mandelträdet (prunus dulcis) skalas och pressas på olja. Därefter torkas ”mandelmassan” och finmals till ett mjöl.

 

Mandlar är inte nötter i ordets rätta bemärkelse, utan stenfrukter. Själva stenfrukten är omsluten av ett hårt skal och ett inre fröskal.

 

 

Hur använder jag mandelmjöl

 

Mjölet kan användas i exempelvis bakning och matlagning, till bröd, pannkakor, paneringar, bakverk och pajdeg. Brödet eller bakverket som du gör med mandelmjöl innehåller mindre kalorier och kolhydrater och eftersom smaken är neutral ger det stora möjligheter att variera smaksättningen. Då mandelmjölet inte innehåller gluten kan du behöva tillsätta extra ägg, chiafrön, psylliumfrön eller fiberhusk för att få degen att hålla ihop. Degen kräver även mer vätska. Mjölet kan också användas i matlagning, till exempel till panering eller i pannkakor. Du kan även göra din egen mandelmassa som du kan ha i kakor eller semlor eller blanda i smoothien för en nyttigare och mer innehållsrik dryck.

 

Innehåll: Mjöl av ekologiska mandlar.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-Ekologisk
Ursprung: Spanien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 2411 kJ/576 kcal
Fett 53 g
– varav mättat 4 g
Kolhydrater 5g
Protein 19 g
Kostfiber 15 g
Sal 0 g

Mjölet kan användas i exempelvis bakning och matlagning, till bröd, pannkakor, paneringar, bakverk och pajdeg.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.