Om produkten
Vikt 5kg
Mandelmjöl – Ekologiskt!
Mandelmjöl framställs genom att mogna frukter (sötmandlar) från mandelträdet (prunus dulcis) skalas och pressas på olja. Därefter torkas ”mandelmassan” och finmals till ett mjöl.
Mandlar är inte nötter i ordets rätta bemärkelse, utan stenfrukter. Själva stenfrukten är omsluten av ett hårt skal och ett inre fröskal.
Hur använder jag mandelmjöl
Mjölet kan användas i exempelvis bakning och matlagning, till bröd, pannkakor, paneringar, bakverk och pajdeg. Brödet eller bakverket som du gör med mandelmjöl innehåller mindre kalorier och kolhydrater och eftersom smaken är neutral ger det stora möjligheter att variera smaksättningen. Då mandelmjölet inte innehåller gluten kan du behöva tillsätta extra ägg, chiafrön, psylliumfrön eller fiberhusk för att få degen att hålla ihop. Degen kräver även mer vätska. Mjölet kan också användas i matlagning, till exempel till panering eller i pannkakor. Du kan även göra din egen mandelmassa som du kan ha i kakor eller semlor eller blanda i smoothien för en nyttigare och mer innehållsrik dryck.