Havremjöl Fullkorn
Havre har använts i tusentals år för att lugna och behandla huden lokalt. Användningen av havre och extrakten från det blev för första början mycket populärt i hudvård under 19030-talet, när deras förmåga att lindra klåda och skydda huden blev vida känt.
Havre är vanligt förekommande som djurfoder, men även mycket näringsrikt för oss människor. Havre i sitt naturliga tillstånd tar lång tid att tillaga.
Latinskt namn: Avena sativa
Ingredienser: ekologiskt fullkornshavremjöl
Ursprung: Tyskland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Allergener: kan innehålla spår av gluten
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1566kJ/372 kcal
Fett: 7 g
– varav mättat fett: 1,3 g
Kolhydrater: 59 g
– varav sockerarter: 0,7 g
Fibrer: 10 g
Protein: 14 g
Salt: <0,01 g
Passar bra att byta ut andra mjöler mot havremjöl, det är ett näringsrikt alternativ till vetemjöl exempelvis.