Artikelnr: 2153x5

Mandelmjöl Premium EKO 5kg

1.150 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vikt 5kg

 

Mandelmjöl – Ekologiskt!

 

Mandelmjöl framställs genom att mogna frukter (sötmandlar) från mandelträdet (prunus dulcis) skalas och pressas på olja. Därefter torkas ”mandelmassan” och finmals till ett mjöl.

 

Mandlar är inte nötter i ordets rätta bemärkelse, utan stenfrukter. Själva stenfrukten är omsluten av ett hårt skal och ett inre fröskal.

 

 

Hur använder jag mandelmjöl

 

Mjölet kan användas i exempelvis bakning och matlagning, till bröd, pannkakor, paneringar, bakverk och pajdeg. Brödet eller bakverket som du gör med mandelmjöl innehåller mindre kalorier och kolhydrater och eftersom smaken är neutral ger det stora möjligheter att variera smaksättningen. Då mandelmjölet inte innehåller gluten kan du behöva tillsätta extra ägg, chiafrön, psylliumfrön eller fiberhusk för att få degen att hålla ihop. Degen kräver även mer vätska. Mjölet kan också användas i matlagning, till exempel till panering eller i pannkakor. Du kan även göra din egen mandelmassa som du kan ha i kakor eller semlor eller blanda i smoothien för en nyttigare och mer innehållsrik dryck.

 

Specifikation

Innehåll: Mjöl av ekologiska mandlar.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-Ekologisk
Ursprung: Spanien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 2411 kJ/576 kcal
Fett 53 g
– varav mättat 4 g
Kolhydrater 5g
Protein 19 g
Kostfiber 15 g
Sal 0 g

Användning

Mjölet kan användas i exempelvis bakning och matlagning, till bröd, pannkakor, paneringar, bakverk och pajdeg.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.