Sockerfri Äppelpaj

Välkommen till vårt kök där vi idag kommer dela med oss av ett fantastiskt recept på en ekologisk sockerfri äppelpaj. Med en kombination av saftiga äpplen och nyttiga ingredienser är denna äppelpaj ett perfekt alternativ för den som vill unna sig något sött utan dåligt samvete. Dessutom är den enkel att göra och passar utmärkt för sockerfri bakning!

Ingredienser

  • 4 äpplen (skalade, urkärnade och skivade)
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 msk honung eller annan naturlig sötning (valfritt)
  • 2 msk kokosolja eller smör (smält)

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C.
  • I en skål blandar du äppelskivorna med kanel, vaniljpulver och citronsaft tills de är väl täckta.
  • Fördela äppelskivorna jämnt i en ugnsform.
  • I en separat skål blandar du mandelmjöl och havregryn.
  • Tillsätt honung eller annan naturlig sötning (om du vill ha lite sötma) och smält kokosolja eller smör till skålen med mandelmjöl och havregryn. Blanda väl tills ingredienserna är väl kombinerade och bildar en smulig konsistens.
  • Strö smulblandningen över äppelskivorna i ugnsformen och se till att täcka äpplena jämnt.
  • Grädda i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och äpplena är mjuka.
  • Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
  • Servera din sockerfria äppelpaj som den är eller tillsammans med en klick vaniljglass eller grädde för en extra touch. Njut av din enkla och hälsosamma äppelpaj!