Artikelnr: 1037x5

Lucumapulver RAW&EKO 5kg

1.585 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vikt 5kg

 

Ekologiskt Lucumapulver

 

Vad är lúcuma?

 

Lúcuma är den delikata frukten från ett subtropiskt träd som växer högt upp bland Andernas bergstoppar – främst i Peru, men även i Ecuador och Chile. De extremt tåliga träden frodas på upp till 2 400 meters höjd och kan bli över 500 år gamla och fortfarande bära frukt. Lúcuman hade en stor kulturell betydelse redan för det gamla inkafolket, som använde den både som föda, valuta och för spirituella ändamål.

 

Frukten ansågs vara mycket värdefull och fick redan under antiken benämningen inkaguld. Och det är inte så svårt att förstå varför. Under Lúcumafruktens oansenligt gröngula skal döljer sig nämligen en riktig smakskatt. Det läckert guldgula fruktköttet har en len och fyllig, sirapsliknande arom som gör sig utmärkt som smaksättare och naturligt sötningsmedel i bland annat glass, smoothies, bakverk och desserter.

 

Användning

 

Överraska till exempel familj och vänner genom att bjuda på smarriga råa kakor eller tryfflar och låt dem gissa var den den härliga smaken kommer ifrån. Lúcumans mjuka sötma gör den dessutom till ett ypperligt alternativ till vanligt socker och pulvret passar perfekt att strö över morgongröten eller för att ge proteindrinken en extra boost med både smak och nyttigheter efter träningen.

Specifikation

Innehåll: Torkad och pulveriserad lúcuma (Pouteria lucuma).
Raw food-kvalitet: 
Ja
Ekocertifiering: 
EU-ekologisk
Ursprung: 
Peru

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 1237 kJ/291 kcal
Fett 1,5 g
varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrater 67 g
varav sockerarter 17 g
Kostfiber 22 g
Protein 3 g
Salt 35 mg

 

Användning

Lúcumans mjuka sötma gör den till ett ypperligt alternativ till vanligt socker och pulvret passar perfekt att strö över morgongröten eller för att ge proteindrinken en extra boost med både smak och nyttigheter efter träningen.

 

Lúcumaglass

Många glassrecept kräver glassmaskin. Inte detta. Här behöver du bara en mixer. Det tar bara några minuter att göra (frystiden borträknad) denna spännande krämiga karamellsmakande glass.

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl cashewnötter
  • 8 msk (drygt 1 dl) lúcumapulver
  • 4 msk yaconsirap, agavesirap el. honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl vatten

 

Mixa alla ingredienser tills allt är mjukt och krämigt. Lägg över i en form/paket och ställ in i frysen över natten. Vill du experimentera kan du byta ut vattnet mot t ex rå mandelmjölk.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.