Mother Earth Big Pack

Acai Frystorkad RAW&EKO 1kg

Artikel nr: 1460x1
EAN: 7340051803315
1.495 kr

Vikt 1kg

 

Acaibären påträffas framför allt i Sydamerika, i Amazonas djungel, där de växer på träd (açaizeiro, eller kålpalm på svenska) i ett bälte från Belize och ner till Brasilien. Bären är små och blålila och påminner om blåbär eller slånbär. De har en rik och och mörk smak – som en blandning mellan blåbär, oliv och choklad. Bären växer i sjok i toppen av palmen och bara de av fin kvalitet och full mognad plockas. Efter att de skördats sorteras kärnorna bort och fruktköttet frystorkas omedelbart (vakuumtorkning under låg temperatur), för att slutligen malas till ett näringsrikt mörkt acaípulver.

 

Acai har blivit populärt som ett tillskott i smoothies och juicer, men det färska bäret blir snabbt gammalt. Därför är de flesta acaivarorna på denna sida jordklotet pastöriserade och alltså inte råa. Vårt acaipulver är emellertid av råkvalitet och frystorkat.

 

För mer tips om acai och massvis med mumsiga recept, kolla vår välfyllda pinboard på pinterest: Pinterest Tips om Acai

Acaipulver från Råvarubutiken

Acaipulver och açaíbärets ursprung

Acaí har ett högt näringsvärde i förhållande till dess energivärde, och menas av många vara ett riktigt superbär. Acaibären påträffas framför allt i Sydamerika, i Amazonas djungel, där de växer på träd (açaizeiro, eller kålpalm på svenska) i ett bälte från Belize och ner till Brasilien. Bären är små och blålila och påminner om blåbär eller slånbär. De har en rik och och mörk smak – som en blandning mellan blåbär, oliv och choklad. Bären växer i sjok i toppen av palmen och bara de av fin kvalitet och full mognad plockas. Efter att de skördats sorteras kärnorna bort och fruktköttet frystorkas omedelbart (vakuumtorkning under låg temperatur), för att slutligen malas till ett näringsrikt mörkt acaípulver.

Näringsinnehållet i acaipulver

Bären har sedan länge använts av Amazonas invånare, inte minst för dess näringsrika innehåll. Bäret innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler, bland annat kalcium, kalium, järn samt antocyaniner och antioxidanter. Dessutom innehåller acaibär en hel del omega 6, omega 9, och fibrer. Själva bäret består till 90 procent av en kärna och 10 procent utgörs av fruktköttet. I form av pulver kan det enkelt blandas i mat, yoghurt, smoothies eller andra drycker.

Acai har blivit populärt som ett tillskott i smoothies och juicer, men det färska bäret blir snabbt gammalt. Därför är de flesta acaivarorna på denna sida jordklotet pastöriserade och alltså inte råa. Vårt acaipulver är emellertid av råkvalitet och frystorkat, vilket gör att det behållit mer av sitt näringsinnehåll och sin enzymatiska aktivitet.

För mer tips om acai och massvis med mumsiga recept, kolla vår välfyllda pinboard på pinterest: Pinterest Tips om Acai


Innehåll: Frystorkade och pulveriserade açaíbär (Euterpe oleracea, 99,8%) och citronsyra (0,2%).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde2197 kJ/534 kcal
Fett44,5 g
– varav mättat11 g
– varav omättat28,5 g
— varav omega 926,9 g
– varav fleromättat4,9 g
— varav omega 30,4 g
— varav omega 64,6 g
Kolhydrater8,5 g
– varav sockerarter1 g
Kostfiber32,5 g
Protein8,6 g
Järn6,13 mg44%*
Kalcium329 mg41%*
Vitamin A2 126 μg266%*
ORAC82 500 μmole TE

*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

OBS! Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)


För alla som vill boosta sin smoothie.

Och för den som inte vill dricka sin frukost:

Foto: Nina Kaufmann

Açaí bowl med svarta vinbär
1 portion

1 dl svarta vinbär (frysta eller färska)
1 mogen banan
1 liten, mogen avokado
1 msk acaipulver
osötad mandelmjölk
 
Gör så här:
Skala bananen och gröp ur avokadon. Mixa allt i en mixer till en jämn, tjock smoothie. Toppa med valfria superfoods/nötter/frukt. På bilden: pumpakärnor, bipollen, chiafrön, skalade hampafrönpekannötter och nektarin.

Receptet är hämtat från ninakaufmann.se