Mother Earth Big Pack

Spirulinatabletter RAW&EKO 5kg

Artikel nr: 1103x5
EAN: 7340051812348
2.395 kr

Vikt 5kg

 

Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper.

 

Spirulina, vars namn betyder ”liten spiral” på latin, var en viktig föda för bland annat aztekerna fram till 1500-talet, då dessvärre många sjöar dikades ut för jordbruk och urbanisering. Även i Tchad har urbefolkningar skördat och konsumerat spirulina.

 

Benämningen blågröna mikroalger som spirulina har kommer ifrån att den innehåller både blå och gröna färgpigment. Färgpigmenten i spirulina är de blåa fykocyaninerna och det gröna klorofyllet. Vidare innehåller spirulina även färgpigmenten zeaxantin och beta-kryptoxantin

 

Proteininnehållet per vikt i spirulina ligger över 65 procent, mer än dubbelt så mycket som i rött kött. Dessutom är också spirulina en komplett proteinkälla, med samtliga essentiella aminosyror.

Blågröna algen!
Den blågröna mikroalgen spirulina är späckad med proteiner, vitaminer, klorofyll och mineraler. Dess namn som betyder ”liten spiral” på latin kommer ifrån att den ser ut just som en spiral. Spirulinan gör sig bra i smoothies, juicer, desserter, bakverk och grönsaksrätter.   

Näringsvärde per 100 g
Energi 1460 kJ/350 kcal
Fett 8 g
Kolhydrater 15 g
Fiber 7 g
Protein 60 g
Salt 0 g