Mother Earth Big Pack

Spirulinapulver RAW&EKO 5kg

Artikel nr: 1084x5
EAN: 7340051812324
1.995 kr

Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper.

 

Spirulina, vars namn betyder ”liten spiral” på latin, var en viktig föda för bland annat aztekerna fram till 1500-talet, då dessvärre många sjöar dikades ut för jordbruk och urbanisering. Även i Tchad har urbefolkningar skördat och konsumerat spirulina.

 

Benämningen blågröna mikroalger som spirulina har kommer ifrån att den innehåller både blå och gröna färgpigment. Färgpigmenten i spirulina är de blåa fykocyaninerna och det gröna klorofyllet. Vidare innehåller spirulina även färgpigmenten zeaxantin och beta-kryptoxantin

 

Proteininnehållet per vikt i spirulina ligger över 65 procent, mer än dubbelt så mycket som i rött kött. Dessutom är också spirulina en komplett proteinkälla, med samtliga essentiella aminosyror.

Den blågröna algen spirulina är en riktig supermat; späckad med proteiner, vitaminer, klorofyll, mineraler, spårämnen, essentiella fettsyror och antioxidanter. 

Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper. De är rika på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen varav vissa annars mest återfinns i kött. 

Spirulina var en viktig föda för bland annat aztekerna fram till 1500-talet, då dessvärre många sjöar dikades ut för jordbruk och urbanisering. Även i Tchad har urbefolkningar skördat och konsumerat spirulina.

Vi brukar blanda i det i våra barns morgongröt, som de slukar med glädje. Proteininnehållet per vikt i spirulina ligger över 65 procent, mer än dubbelt så mycket som i rött kött. Dessutom är också spirulina en komplett proteinkälla, med samtliga essentiella aminosyror.¹ Spirulina innehåller också många pigment (flavonoider, antioxidanter) som zeaxantin, klorofyll och beta-kryptoxantin.

Användningsområden: smoothies, juicer, desserter, bakverk, grönsaksrätter


1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC283708/

Näringsvärde per 100 g 
Energi 1460 kJ/350 kcal 
Fett 8 g 
Kolhydrater 15 g 
Fiber 7 g 
Protein 60 g 
Salt 0 g