Om produkten
Kokossocker från kokospalmens nektar
Att använda nektaren från kokosnötspalmen är knappast någon ny företeelse. I Sydostasien har kokosnöten använts att söta med i flera tusen år.
Hur görs kokossocker? Är det raw?
Inte bara på Hawaii vajer palmer utan även i Europa, Asien och USA finns detta träd som inte tål kyla och som ofta får symbolisera seger. Från kokospalmens nektar, kommer kokossocker, eller kokospalmssocker. Kokospalmens blommor tappas på sav innan de hunnit bilda kokosnötter och den kokas tills det bildas kristaller, för att därefter malas till ett slags oraffinerat socker. Inte helt rått men ack så gott, och nyttigt!
Hur använder jag kokossocker?
Sockret använder du i matlagning, bakning, till efterrätter, på pannkakor, i smoothies, te och kaffe. Eller precis till det som du behöver det till. Det går att ersätta det vanliga sockret med lika andel kokossocker i recepten. Sockret har en mild och god smak av kola/karamell och det är mjukare i konsistensen vilket gör det lättare att arbeta med. För den som vill, men har svårt att sluta med socker i kaffe och te, kan kokossocker vara ett hälsosammare alternativ att övergå till. Varför inte få lite extra smarrig kolasmak på latten?