Artikelnr: 1043x5

Yaconsirap RAW&EKO 5kg

1.985 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 1.985 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Yaconsirap

Yaconsirapen har en naturligt söt smak som påminner lite om melass eller karamelliserat socker med en svag underton av äpple. Yacon kallas därför ibland för Peruanskt Jordäpple.

 

Yacon är en flerårig växt från Anderna som odlas för sina spröda, sockersöta rotknölar som smakar lite grann som äpple, en smak som gett växten dess andra namn Peruvianskt Jordäpple.

 

Yaconroten

Yacon är en flerårig växt som har sitt ursprung i de Peruanska Anderna, där den odlades längs bergssluttningarna redan av de gamla Inkaindianerna. Växten tillhör samma släktträd som solrosen och jordärtskockan och kan bli upp till två meter hög. Hela plantan är ätbar och de gröna bladen används bland annat till att göra te, medan den aromatiska Yaconsirapen utvinns genom kallpressning av den söta och spröda rotknölen.

Specifikation

Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Peru


Grundläggande näringsinformation:

per 15 ml yaconsirap

Energivärde:30 kcal
Protein:0 gram
Kolhydrater:7 gram
Fett:0 gram
Användning

Den lätt fruktiga sirapen kan användas som sötningsmedel i allt från morgongröten och eftermiddagstéet till smoothies, desserter, bakverk och pannkakor. Den kan även förse salladsdressingen med en spännande smakbrytning och ge currygrytan ett och annat lyft. Prova själv får du se!

Sirapen är ett ypperligt alternativ för den som strävar efter att gå ner i vikt och vill unna sig något gott utan att öka kaloriintaget.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.