-10%
Råvarubutiken

Manukabär RB 150g RAW EKO

Artikel nr: 201027
EAN: 7340051813918
53,10 kr

Utvinning och historia

 

Manukabär växer i Uzbekistan och Tajikistan och ska ej förväxlas med manukahonungen från Nya Zeeland, vilken kommer från en helt annan växt.

 

Manukabären växer på motståndskraftiga växter och kan förekomma i flera former – som en liten buske på 5 centimeter eller i ett träd som når hela 15 meter. Manukabär liknar vanliga russin men är något större till storleken. Druvorna soltorkas långsamt och behåller därför den söta smak de bär på.

Utvinning och historia

Manukabär växer i Uzbekistan och Tajikistan och ska ej förväxlas med manukahonungen från Nya Zeeland, vilken kommer från en helt annan växt. Manukabär (stavas även monukka) sägs dock vara namngivna efter just den växten – kanske helt enkelt för att manukahonungen är så pass kraftfull att de som namngav manukabären trodde sig ha hittat en jämlike!

Manukabären växer på motståndskraftiga växter och kan förekomma i flera former – som en liten buske på 5 centimeter eller i ett träd som når hela 15 meter. Manukabär liknar vanliga russin men är något större till storleken. Druvorna soltorkas långsamt och behåller därför både den näring och den söta smak de bär på.

Användning och recept

Manukabären är soltorkade och har en söt och mild smak vilket gör det möjligt att äta dem som de är. Perfekt att ha som energigivande mellanmål eller bara för att ersätta onyttigt godis för en sundare livsstil!

Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)1262kJ/298kcal
Protein (g.)2.5g
Kolhydrater68g
varav sockerarter61.2g
Fett (g.)0.6g
varav fleromättat0.2g
Fibrer (g.)5.2g
Natrium (g.)<0.1g
Vitamin-A (µg.)5.0g
Vitamin-C (mg.)1.1g